Србин - довољан разлог за притвор: Због одлуке суда у Приштини револтирани адвокати осумњичених у случају убиства Ивановића

Д. ЗЕЧЕВИЋ

27. 02. 2020. у 20:47

Србин - довољан разлог за притвор: Због одлуке суда у Приштини револтирани адвокати осумњичених у случају убиства Ивановића

Недељко Спасојевић/Марко Рошић

Кореница не крије револт због продужења притвора његовом брањенику и наглашава апсурдност образложења разлога због којих ће Спасојевић и убудуће бити иза решетака

ОД самог почетка није било законских основа за притвор. Његово продужење, после петнаест месеци боравка у притворској јединици у Гњилану, нелогично је и незаконито - рекао је за "Новости" адвокат Фарук Кореница, правни заступник Недељка Спасојевића (47), једног од осумњичених у случају убиства Оливера Ивановића.

Кореница не крије револт због продужења притвора његовом брањенику и наглашава апсурдност образложења разлога због којих ће Спасојевић и убудуће бити иза решетака.

- Једно од образложења продужетка притвора јесте што је Србин и што наводно може да пређе преко границе, тј. линије између КиМ и уже Србије. Овај аргумент није наведен у случају осталих четворо осумњичених, што је акт дискриминације. Велика је неправда што је Недељко Спасојевић и даље у притвору у Гњилану, где због трошкова превоза његова супруга није у могућности да га посећује - наводи адвокат Кореница.

И Небојша, отац Марка Рошића (26) који је као и Недељко Спасојевић у притвору од 23. новембра 2018. године, истиче неоснованост продужетка притвора његовом сину због могућег утицања на сведоке, иако се у невероватно обимној оптужници ни један једини сведок не спомиње у случају његовог сина.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Све што треба да знате о корона вирусу: Ово су ПИТАЊА и ОДГОВОРИ на најчешће недоумице у вези са "кинеским демоном"


- Како може неко да утиче на сведоке када их нема - пита се Рошић. - Још је нејасније како мога сина терете за наводни папирић пронађен у џепу покојног Оливера са његовим регистарским ознакама иако су истражитељи места злочина у извештају навели да таквог папирића није ни било. Оптужницу и држање осумњичених у притвору видим само као демонстрацију моћи и примену голе силе.


НИСУ ОПТИМИСТИ

СПЕЦИЈАЛНО одељење Основног суда у Приштини пре неколико дана донело је одлуку о продужетку притвора Спасојевићу и Рошићу на још два месеца. Њихови адвокати су уложили жалбе на ову одлуку тужилаштва, али не крију да нису оптимисти око исхода.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације