НОВОСАДСКА полиција ухапсила је Њ. К. (33) из Београда и С. Ђ. (26) из општине Бојник, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела убиство у покушају, изазивање опште опасности и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.


Њих двојица се, како је саопштила Полицијска управа у Новом Саду, сумњиче да су 12. фебруара на Грбавици поставили експлозивну направу испод аутомобила тридесетчетворогодишњег С. М. из Новог Сада.


Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени у Више јавно тужилаштво у Новом Саду.


Подсећамо, експлозивна направа која је била подметнута под „порше кајено“ на углу улица Алексе Шантића и Пушкинове, експлодирала је у тренутку када се у возилу налазио Слободан Милутиновић (34), познатији као Снајпер. Он је тада само пуком срећом само лакше повређен, а делова возила је било на неколико метара даље од експлозије.Према незваничним сазнањима,, еклсплозивна направа је била постављена у предњи део возила, а снажан прасак одјекнуо је када је Милутиновић покренуо „порше“, намеравајући да изађе са паркинга. Експлозивна направа је, по свему судећи била лоше постављена, јер је када је активирана даљински, отпала и направила кратер на земљи.То је, иначе, био трећи пут да су аутомобили које је користио Милутиновић, иначе, однедавно челник новосадског ФК Кабел, били на мета напада. Најпре је новембра 2013. намерно запаљен џип „мерцедес“, а пет година касније, крајем октобра 2018. у намерно изазваном пожару изгорео је „волво XC 90“.