ТЕЛА супружника Горана (54) и Јелкице (74) М. пронађена су у уторак око 19.30 у поодмаклој фази распадања у њиховом стану у Гостиварској улици у Београду. Извештај судске медицине показаће да ли је реч о убиству и самоубиству, или је, како се сада претпоставља, њихова смрт последица њиховог начина живота.

У стамбеној згради, у коју су пресељени сви житељи престонице који су живели на простору где се сада гради Београд на води, супружнике је нашла комшиница са трећег спрата. Према незваничним информацијама, Горан је нађен на кревету, док је Јеличино тело било поред, на поду. Обдукциони извештај требало би да покаже има ли елемената насиља. Њихова тела идентификовао је један од Горанових синова.

- Пре три недеље дошла је познаница Драгица да их обиђе - прича Верица Тодоровић, кума овог брачног пара, која већ годину дана с њима не разговара. - Казала ми је да је Горан Јелкицу тукао и да јој нога чудно стоји, као да је ишчашена. Нашла ју је у кревету, унеређену. Он је лежао на поду. Питала сам је да ли пију. Рекла ми је да нису пијани, али да он бунца, да прича да хоће да га бију комшије. Горан јој, како сам је разумела, није дао да зове Хитну помоћ да Јелкицу одвезу у болницу.

Њихова кума каже да је мислила да су их његова деца одвела, пошто их нико није виђао последњих дана. Претпоставља да су преминули дан или два пошто их је Драгица оставила у стану, не знајући како да им помогне.

- Горан је често тукао Јелкицу, али није пио толико до пре пет година. Јелкица је пак била дугогодишњи алкохоличар. Горан је њој био шести муж. Он је имао осморо деце из брака са првом женом, и наводно је већина њих у затвору. Живели су од 12.000 социјалне помоћи и од просјачења - прича Верица, која је престала да говори с њима јер је Горан, док је био у алкохолисаном стању, неколико пута претио њеној деци и унуцима.


Шта се тачно догодило и како су супружници умрли, њихова прва комшиница М. Р. каже да не зна.

- Врата стана су била откључана, а нашла их је жена са спрата која живи у стану изнад њих и која их познаје - говори М. Р., која станује у стану до Горановог и Јелкичиног. - Били су алкохоличари, сваки динар давали су на пиће. Живели су од просјачења. Толико пута сам га налазила пијаног да лежи у ходнику. Неколико пута сам због њега звала Хитну помоћ, а онда су престали да долазе. Горан је супругу често тукао. Јауке и кукњаву чула сам сваког дана. Стално су се свађали. У неколико наврата звала сам и полицију, а онда сам од њих дигла руке.


Због њиховог начина живота, комшије су, како сазнајемо, стално звале екипе за дезинсекцију и дератизацију.ПРИЈАВЕ НАСИЉА

КАКО сазнајемо, полиција је неколико пута интервенисала на овој адреси због пријаве насиља и ремећења јавног реда и мира. Против Горана М, наводно је поднета и кривична пријава, а одређена му је хитна мера забране приласка супрузи и комуникација с њом.