Разбојник кренуо на златару, али није знао ко је у близини: Бобан чуо прасак, ИНСТИНКТ му одмах прорадио

Д. Ристић

26. 02. 2020. у 13:29

Разбојник кренуо на златару, али није знао ко је у близини: Бобан чуо прасак, ИНСТИНКТ му одмах прорадио

Бобан Тасић Фото: Б. Ристић

У уторак, нешто пре 19 часова, десио се покушај пљачке златаре, а провалник је ухваћен у рекордном року

Покушај пљачке златаре у центру Врања завршио се неславно по осумњиченог јер је имао пех да су у близини била тројица припадника Полицијске управе.

Прочитајте још: Ухапшен младић (24) због крађе три аутомобила

У уторак, нешто пре 19 часова, десио се покушај пљачке златаре, а провалник је ухваћен у рекордном року. Игром случаја, у близини обијене златаре нашао се Бобан Тасић, Врањанац, запослен у Полицијској станици у Бујановцу. Будући ван дужности, Тасић је шетао са супругом и дететом, када је чуо необичан гласан прасак. Изоштрена чула су му одмах казала да се дешава нешто неуобичајено па је похитао у правцу одакле се чуо звук. Инстинкт га није преварио; звук је долазио од поломљеног излога златаре, а Тасић је испред себе угледао провалника који се са пленом спремао да умакне са лица места. Ни за тренутак не оклевајући, појурио је осумњиченог и у непуних десетак метара га сустигао и ухватио.

Случај је хтео да се у близини нађе и патрола градске саобраћајне полиције коју су чинили Срђан Каравелић и Ненад Петровић који су помогли колеги да осумњиченог савладају и пребаце у Полицијску управу. Како сазнају “Новости”, сва тројица су прекаљени и искусни полицајци који годинама бележе добре резултате у служби.

Полицајци Тасић, Петровић и Каравелић

Када се догоди овако нешто, не гледа се да ли си на дужности или не, каже Бобан Тасић, најзаслужнији за спречавање пљачке.

- Сваки полицајац треба да реагује и поступа по правилима службе, а све у служби грађана и заштити њихове имовине. Сматрам да би сваки други колега то исто учинио на мом месту - каже Тасић.

За покушај пљачке осумњичен је М.М. (31) из околине Врања коме је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужилаштву. Пронађени накит је враћен власнику златарске радње.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)