КРАЉЕВО – Због сумње да је починио кривична дела тешко убиство у покушају, изазивање опште опасности и недозвољено држање и ношење оружја, припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву ухапсили су М.М.(38) из Чачка.

Сумња се да је он у уторак увече, у једном угоститељскокм објекту у Кућанима код Рашке, хицем из пиштоља ранио полицијског службеника на дужности, припадника Полицијске станице Рашка, који је са својим колегама покушавао да га ухапси.

Прочитајте још: Пуцњава у Рашки: Током акције хапшења рањен полицајац

Том приликом храбри полицајац из Рашке задобио је рану доњег дела леђа због чега је најпре збринут у болници у Новом Пазару, одакле је потом превентивно пребачен у Клиничко-болнички центар у Крагујевцу и, како сазнајемо, не налази се у животној опасности.

Осумњичени М.М., је, подсећамо, у ноћи између суботе и недеље изазвао инцидент у кафићу “Дистрикт“ у центру Чачка насрнувши на госте секиром. Полиција га је привела, али се он убрзо нашао на слободи и упутио претње власнику поменутог чачанског кафића због чега је и издат налог за његово хапшење. После готово два дана бекства, припадници МУП су га у уторак лоцирали у једном угоститељском објекту надомак Рашке где је М.М. опирући се хапшењу потом и ранио полицајца.

Осумњиченом М.М. је одређено задржавање до 48 сати нсакон чега ће, уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Краљеву на саслушање.