МОТИВ убиства Снежане Плашинтовић (54) и Светислава Миленковића (69), званог Тиса, који су усмрћени у ноћи између недеље и понедељка у породичној кући у засеоку Лештар надомак Јагодине, полиција и даље истражује и трага за починиоцима. Претпоставља се да је Тиса убијен метком из малокалибарског пиштоља, који су обдуценти пронашли у његовој глави, док је његова супруга усмрћена највероватније оштрим предметом. Полиција и ватрогасци су у уторак претраживали терен, јер у кући није пронађено оружје којим су ликвидирани, а нема чак ни чауре од испаљеног метка.

Родбина жртава, пријатељи и комшије не могу да наслуте мотив двоструког убиства, али сумњају да су познавали убицу или бар оног коме су отворили врата, јер нема трагова провале. Рођаци претпостављају да је у недељу увече Тиса отворио врата свом убици, који је вероватно одмах извадио пиштољ, а да је несрећни човек покушао да побегне у купатило, али је добио метак у потиљак. Када је видела шта се догодило, Снежана је почела да бежи ка просторији у којој је билијарски сто, али ју је убица сустигао и задао јој три убодне ране. Родбина још каже да јој је сечиво повредило плућа и срце, а од задобијених рана одмах је преминула. Њима је необично и то што је убица звонио на предња врата, која Тиса никада није отварао, јер су код њега и Снежане сви улазили из задњег дела дворишта, кроз салу за билијар.

- Тај који убија једним метком и убодом ножа, није обичан убица. Највероватније су била двојица. Тиса је био веома снажан и могао би да савлада једног нападача. Некада је тренирао бокс, па би лако изашао на крај са једним човеком. Како се прича, у њега је пуцано с леђа. Због тога и претпостављам да је прво ушао познаник, а за њим убица - прича комшија Витомир Милошевић.

Тисина и Снежанина прва комшиница Мирјана Стојадиновић такође мисли да је у кућу прво ушао неко ко је добро знао распоред просторија.

- Не могу да прежалим Снежану. И Тиса је био добар човек. Често смо се дружили. Имали су камере и аларм, али не знам зашто они нису радили. Мислила сам да је продао викендицу у Бијели, и да је неко хтео да их опљачка. Али, сад чујем да ништа није однето из куће - каже Мирјана.

Витомир Милошевић


Тисина рођена сестра Светлана Миленковић рекла нам је да у кући није било преметачине и да је полиција нашла много новца, што потврђује да пљачка није била мотив убиства.

- Још нисам прежалила брата Томислава, који је преминуо недавно. Не знам како ћу да прежалим и Тису. Немам више суза. Милостија је у понедељак некако успела да уђе у двориште и када је видела како њена јединица Снежана лежи у локви крви, нисмо могли да је смиримо - кроз сузе нам каже Светлана.


Жртве: Светислав Миленковић и Снежана Плашинтовић


МИСТЕРИОЗНИ КАМЕН

ЈЕДАН од комшија сумња да би мотив убиства могао да буде камен који је Тиса пронашао пре годину дана и који је носио на анализу.

- Причао ми је да мисли да вреди пет милиона евра. Веровао је да је реч о метеориту, и да је његов грам скупљи од грама злата. Не знам да ли је баш то нашао, али када сам га подигао, био је четири пута тежи од обичног камена исте величине - испричао нам је један мештанин Бресја.