ЗАЈЕЧАРЦУ З. Т. (43) и његовој девојци А. С. (46), из Земуна, одређен је притвор због сумње да су пре седам дана усмртили девизног пензионера Слободана Здравковића (76), у старчевој кући у Поп Лукиној улици у Зајечару, сазнају "Новости".

Према незваничним информацијама, убиство је испланирала жена, а Здравковића је наводно усмртио З. Т. са више од 20 удараца ногаром од столице у пределу главе. Како сазнајемо, З. Т. раније није био осуђиван и на саслушању у полицији је признао убиство, док се А. С. бранила "да она кобне вечери чак и није била на месту злочина, као и да је З. Т. све урадио на своју руку". Убица, с друге стране, тврди, да је све била њена идеја, као и да је она присуствовала злочину.

Њих двоје су осумњичени за тешко убиство у саизвршилаштву и прети им, ако се огласе криви, казна и до 40 година затвора.

Информације нашег листа говоре да је деда А. С. пре десетак година Здравковићу продао њиву. Наводно, девизни пензионер није дуг исплатио у целости, а остатак је, након неколико дана, компензовао моторном тестером, која се, након два дана - покварила.

- Требало је да прође више од деценије да би се А. С. "сетила" да Здравковић, наводно, дугује новац њеном деди - наводи за наш лист извор из истраге. - Она је свом момку З. Т. испричала да има намеру да наплати дуг и тражила је од њега да јој помогне у томе, на шта је он пристао.

Кобне вечери, З. Т. и А. С. су отишли до куће девизног пензионера у Поп Луконој улици, а Слободан им је отворио врата и позвао их да уђу.

- У једној од соба Здравковићеве куће, који је пензију стекао радећи у "мерцедесовој" фабрици у немачком Зингнену, А. С. је оптужила Слободана да је остао дужан њеном деди - наставља наш саговорник. - Он је, међутим, то негирао, и замолио је момка и девојку да напусте његову кућу.

У том тренутку, З. Т. је ударио Здравковића, али му је Здравковић - вратио - шутнувши га у ногу.

- То је толико разбеснело З. Т. да је поломио столицу, дохватио дрвену дршку и ударио старца двадесетак пута искључиво у пределу главе - каже саговорник. - Од задобијених повреда, пензионер је преминуо на лицу места.


ИЗ ЉУБАВИ "НАПЛАТИО ДУГ"

Како се испоставило, З. Т. је већ првим ударцем онесвестио девизног пензионера. Затим му је везао руке и селотејп траку ставио преко уста и наставио да га бесомучно туче.

- Када је Здравковић престао да даје знаке живота, њих двоје су узели лаптоп и златни ланац са привеском, после чега су побегли. Иако је у кући било још пара, З. Т., који је у полицији признао убиство, рекао је да га новац није интересовао, већ да је, "будући да воли А. С., желео само да наплати дуг деде своје девојке".