Очекује блажу пресуду и - треће дете: Дарко Шарић у судници не скида осмех

Е. Х.

уторак, 25. 02. 2020. у 22:29

Очекује блажу пресуду и - треће дете: Дарко Шарић у судници не скида осмех
Седница Апелационог суда по жалбама у случају трговине наркотицима. Оптужени Пљевљак није скидао осмех с лица гледајући трудну супругу Лану Поповић

ДАРКО Шарић (50) трећи пут ће постати отац. Према незваничним сазнањима "Новости", његова супруга Лана Поповић (40) трудна је већ неколико месеци. Она се у уторак, са видљивим стомаком, појавила у судници Специјалног суда у Београду, на седници Апелације, која одлучује о пресудама за кријумчарење више тона кокаина из Јужне Америке. Пљевљак је првостепено осуђен на 15 година робије.

Ова седница Апелације заказана је за ову и следећу недељу. Почела је 24. фебруара, а Лана Поповић и у понедељак и у уторак је била у судници. Супружници су једно другом махнули пре почетка седнице. Дарко Шарић није скидао осмех гледајући у трудну супругу.

Њему је ово треће, а њој друго дете. Он из првог брака, са Наташом, има ћерку, а са Ланом Поповић једанаестогодишњег сина. Људи који су блиски са њим и долазе му у посету причају да је одушевљен што ће поново постати отац.

- Дарко је после пет година притвора добио дозволу за интимне сусрете са супругом - наводи наш извор близак овом Пљевљаку. - У притвору је од 17. марта 2014. Сад ће скоро шест година. Очигледно је да је њему и супрузи била јака жеља да добију још једно дете и то им се остварило. Притворске дане сада лакше подноси.

На наставку седнице Апелације у уторак, судија известилац је завршио са читањем првостепене пресуде Посебног одељења Вишег суда у Београду, од децембра 2018. године. Поред Шарића, који је осуђен на деценију и по, и то као организатор групе која је прокријумчарила 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Западну Европу током 2008. и 2009. године.


Током данашњег наставка седнице, у плану је да Тужилаштво за организовани криминал образложи своју жалбу и захтев за већу казну. Наредних дана то исто, али уз захтев да се ослободе њихови клијенти, учиниће и адвокати одбране, као и сами окривљени који присуствују седници.


ПОТЕРНИЦА ЗА РАДУЛОВИЋЕМ

На 15 година робије осуђен је и Горан Соковић, који је у бекству, а на годину мање Жељко Вујановић. Њих двојица су, поред Шарића, означени као организатори криминалне групе. Родољуб Радуловић, звани Миша Банана, за којим је расписана потерница, добио је 11 година, а остали оптужени мање казне. Три сведока сарадника осуђена су на десет, осам и пет месеци затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)