НОВОСАЂАНИН Горан Јанковић (38), отужен за троструко убиство, данас у поподневним сатима је, како незванично сазнајемо, извршио самоубиство.

У Управи за озвршење кривичних санкција „Новостима“ је потврђено да је притворено лице Ј.Г. починио самоубиство, вешањем у соби у којој је био смештен. Окружни затвор је кажу у Управи, поступио у складу са законом и о томе одмах обавестио полицију која је обавила увиђај, надлежно тужилаштво и суд.

Прочитајте још: СРБИЈА ШОКИРАНА ЗЛОЧИНОМ У НОВОМ САДУ: Ујко, тата је убио маму, баку и деку

- Притворено лице је самоубиство починило у соби у којој је био смештен – кажу у Управи. - У тренутку када је себи одузео живот, друго лице које је такође у тој соби је било на шетњи.

У Служи хитне помоћи сазнајемо да је лекарска екипа интервенисала у 15.40 часова, покупали су реанимацију, али безуспешно и могли су само да констатују смрт.

Он је оптужен за убиство супруге Мирјане (32), и њених родитеља, мајке Наде (57) и оца Бранислава Пајића (57), у њиховој породичној кући у новосадском насељу Телеп. Злочин се догодио 24. маја 2019. године.

Јанковићу је за 25. март било заказано суђење у Вишем суду у Новом Саду, а на припремном рочишту одржаном 3. фебруара ове године, он је прихватио оптужницу којом му се на терет ставља тешко убиство. Он се у притвору Окружног затвора у Новом Саду налазио од 27. маја 2019. године када је ухапшен на старом броду усидреном на Рибарском острву. Претходно се неколико дана сакривао од полиције, а наводно је планирао бекство преко границе, те ја за њим била расписана потерница.

Подсећамо, Јанковић се сумњичи да је тог 24. маја у јутарњим сатима у Улици Петефи Шандора 156б у новосадском насљу Телеп, усмртио супругу Мирјану, која се код родитељ склонила након што је 11. маја полицији поднела пријаву против Горана због насиља у породици. Са собом је повелу и двојицу њихових синова.

Упркос забрани приласка и комуницирања, он је то јутро, после вечери проведене у једној кафани у Адицама, насељу у којем су он и Мирјана живели са децом, дошао до куће жениних родитеља да јој се, како је наводно рекао, освети зато што га је пријавила полицији за насиље у породици и са собом одвела и синове.

Јанковић је како сазнајемо, признао да је таста и ташту убио чекићем, а да је Мирјану најпре тукао и давио и да је на њој искалио сав бес. Злочин који је потресао Србију, догодио се наочиглед његових и Мирјаниних малолетних синова.