ЉУБИША Павловић (56) из Кучева осуђен је правоснажно пред Вишим судом у Пожаревцу на пет година затвора због покушаја убиства бивше невенчане супруге Санеле Журжић (39) из Ракове Баре.

Он ће оштећеној морати да исплати и пет милиона динара одштете за задобијене повреде, и то у року од две године од изласка из затвора. Истом пресудом, њему је изречена и мера забране приласка и комуникације са оштећеном у периоду од три године.

Пресуда је донета на предлог вишег јавног тужиоца, на основу споразума о признању кривице, склопљеног са оптуженим. Због тога је она правоснажна и на њу не постоји право жалбе. Кривично дело оптужени је извршио 9. априла прошле године, у шалтер-сали поште у Кучеву.

Прочитајте још - Мушкарац (69) нађен мртав у купатилу, жена у соби: Први снимци са места злочина код Јагодине, комшије сумњају да их је НЕКО УБИО (ФОТО + ВИДЕО)

Пошто је пратио бившу супругу, ушао је за њом и, наочиглед присутних грађана, кухињским ножем неколико пута убо је у главу и тело, бесан што га је оставила. Тешко повређена жена пренета је у Општу болницу у Пожаревцу, где је установљено да је животно угрожена, па је пребачена у београдски Ургентни центар.

Одмах након хапшења, оптуженом је одређен притвор у којем се и даље налази и из којег ће бити упућен на издржавање затворске казне. За кривично дело за које је оптужен – покушај убиства, законом је запрећена казна од пет до 15 година затвора.