НАКОН што је наставник Осман А. (65), из Тутина - који је две године недозвољеним полним радњама сексуално узнемиравао и малтретирао једанаестогодишњу ученицу Основне школе "Рифат Бурџовић Тршо" - крајем прошле недеље у Новом Пазару осуђен на "само" 18 месеци затвора и пуштен на слободу, породица оштећене живи у страху.

Мајка девојчице А. Џ. нам је рекла да се њена ћерка није психички опоравила и да још иде код психијатра због злостављања. Наводи да се лоше осећа и да не иде у школу. Из страха, у понедељак у школи нису била ни двојица њених синова, ученици другог и шестог разреда.

- Пре него што је напасник ухапшен, наша породица, а посебно деца, доживљавала је страшне претње - прича А. Џ. - То је било ужасно и неподношњиво, али смогли смо снаге да све пријавимо полицији. Деца га се и сада боје, пуна су страха и не смеју у школу. На часове ће поново кренути када се буду осећала сигурно.

Она напомиње и да ће се против срамне пресуде, која је, како наглашава, запрепастила цео Тутин и Србију, борити све до Стразбура, док правда не буде потпуно задовољена.