МАРКО Петковић оптужен да је пре пет година у дворишту цркве у Вранићу убио Сашу Јоксића у понедељак је у Вишем суду у Београду негирао кривицу. Његов саучесник оптужени Иван Асоди такође је тврдио да није крив. Тада је тешко повређен и Јоксићев пријатељ Драган Јовановић.

Петковић се бранио са слободе и протекле две године није долазио на суђења, па је за њим била расписана потерница. Ухапшен је крајем јануара у околини Аранђеловца и код њега је тад пронађена фалсификована бугарска лична карта. Он у понедељак није хтео да каже зашто није долазио на суђења.

Пошто је због промене у судском већу суђење поново кренуло из почетка, тужилац је прочитао оптужницу. Навео је да се напад догодио у дворишту цркве када су Петковић и Асоди пресрели Јоксића и његовог пријатеља:

- Петковић је "лептир" ножем убо Јоксића у ребра након чега је са Асодијем побегао "рено лагуном". Када су ушли у аутомобил, Петковић је рекао "толико јако сам га убо да ме заболела рука". Асоди је одговорио: "Добро је да сам и ја имао нож." Јоксић је преминуо сат касније, док је Јовановић задобио повреде опасне по живот.