ВИШИ суд у Београду огласио је кривим Чеда Калића за кривично дело стављање у промет и продаја дрога. Он је осуђен на казну од четири године затвора. Суд му је укинуо притвор у којем се налази од јуна прошле године када је ухапшен, па ће бити на слободи док га не позову на издржавање казне.


Суд је изрекао меру да се Калићу одузима 737 грама хероина, 954 грама канабиса, 97.500 динара и 500 евра, који су му заплењени приликом хапшења. Он ће морати да плати и судске трошкове.


Судија је у образложењу навела да о Калићевој кривици није било дилеме и да у делу везаном за хероин није било ништа спорно.


- Међутим, суд није прихватио вашу одбрану за марихуану, где сте тврдили да дрога није ваша, већ да сте је чували за пријатеља. Могли сте знати је за продају, пошто је за неколико дана однесено девет килограма. Ви имате мотив да кажете да није ваша, јер количина наркотика може да утиче на висину казне - казала је судија.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дечак (16) био одликаш, па после смрти мајке почео да дилује хероин: Шта се крије иза проналаска дроге у дворишту Шесте београдске гимназије


Она је рекла и да је време, које је Калић провео у притвору солидно да може да схвати како је то и да не треба више никада да се бави продајом наркотика. На то је Калић потврдио да му је све јасно и да му више не пада на памет да се у то поново упушта.


- А ако се предомислите ми смо увек отворени, има овде и дежурних судија, па се можете и вратити у притвор - нашалила се на крају изрицања пресуде судија.


Чедо Калић је у петак признао кривицу да је продавао хероин и извинио се суду.