Позвао га је да изађе из кафића и хладнокрвно му пуцао у главу: За убиство навијача “Рада” на Видиковцу 13 година затвора

Новости Онлине/ С. Ј. М.

понедељак, 24. 02. 2020. у 13:00

Позвао га је да изађе из кафића и хладнокрвно му пуцао у главу: За убиство навијача “Рада” на Видиковцу 13 година затвора

Фото: А. Станковић/Принтскирн

Страхиња Ђанковић проглашен кривим за смрт Петра Арсића, а ослобођени Љубомир Лаиновић и Милош Миладиновић
ВИШИ суд у Београду прогласио је у понедељак Страхињу Ђанковића кривим за убиство Патра Арсића испред кафића "3К" на Видиковцу пре две године. Он је због тога првостепено осуђен на 13 година затвора. Суд је ослободио кривице Љубомира Лаиновића и Милоша Миладиновића да су са Н. Н. особом помогли у убиству, а Миладиновића и за наношење лакше повреде. Њима двојици је иначе суђено у одсуству.

Ђанковићу је продужен притвор до правоснажности пресуде, док је за Лаиновића и Миладиновића укинуто решење о притвору и наложено повлачење потреница.

Како је судија навела Ђанковић је у стању урачунљивости позвао Арсића да изађе напоље из кафића и у њега са највише неколико милиметара растојања испалио пројектил у десни угао усана који му је потом прошао кроз врат. Арсић је на месту остао мртав.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ко је убијени Пека Арсић: Навијач "ФК Рад", "жесток" момак ликвидиран због превласти у трговини дрогом

- Суд сматра да је Ђанковић предузео радње за које је оптужен. Сведоци су недвосмислено потврдили д аје пришао Арсићу, да су изашли напоље и да се чуо пуцањ. Јован Андријашевић који је био поред Арсића је после тога хистерисао у кафићу говорећи да је "Страја убио Пеку". Он је рекао и да су се неколико дана раније њих двојица сукобили - навела је судија.

Она је објаснила и да за Лаиновића и Миладиновића нема доказа да су извршили дела за која се терете:

- Нема доказа да су они позвали Арсића и Андријашевића да изађу напоље, нити да су Арсића споречавали да побегне. Андријашевић је био изричит да Арсић није бежао, нити покушао да побегне. Такође, нема доказа ни да се Миладиновић налазио иза Андријашевића и ударио га највероватније пиштољем по глави. Оштећени није препознао Миладиновића као нападача, а Ђанковић је имао пиштољ.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)