Малчански берберин се ВРАЋА У ЗАТВОР: Завршено психолошко вештачење Нинослава Јовановића

Танјуг

24. 02. 2020. у 10:34

Нинослав Јовановић, познатији као Малчански берберин враћа се у нишки затвор, пошто је у Специјалној затворској болници Окружног затвора у Београду, окончано његово психолошко вештачење

Малчански берберин се ВРАЋА У ЗАТВОР: Завршено психолошко вештачење Нинослава Јовановића

Архива В.Н.

Нинослав Јовановић, познатији као Малчански берберин враћа се у нишки затвор, пошто је у Специјалној затворској болници Окружног затвора у Београду, окончано његово психолошко вештачење, сазнаје Танјуг.


Вештачење Јовановића осумњиченог за отмицу и силовање 12-годишње девојчице трајало је месец дана, а обављено је по налогу судије за претходни поступак Вишег суда у Нишу.


Налаз и мишљење вештака биће достављени суду и тужилаштву које води исграду против Јовановића, а за сада нису познати јавности.


Психолошко вештачење треба да оцени да ли је Јовановић био урачунљив у тренутку отмице и у току потере полиције и уопште о његовом психичком стању.


Више јавно тужиластво у Нишу води истрагу против Јовановића због сумњи да је отео, 10 дана држао и силовао малу М.К.


За ова крибична дела прети му казна од најмање 10 година или казна доживотног затвора.


Јовановић је ухапшен у недељу, 5. јануара, на гробљу у родном селу Малча.


Полицијска потрага њим трајала је 17 дана, од 20. децембра, када је у селу Суви пресрео девојчицу на путу до школе и отео је.Она је у међувремену пронађена, након 10 дана потраге у селу Јасеновик и једној викендици.


Јовановић је иначе пуштен је из притвора у марту 2019. године, када му је изречена првостепена пресуда којом га је Виши суд у Београду осудио је на пет месеци затвора због полног узнемиравања малолетнице путем Фејсбука.


Јовановић је након изрицања поменуте пресуде 18. марта пуштен на слободу, пошто му је притвор урачунат у затворску казну, а у притвору је провео више од пет месеци.


Пре тога је у два наврата био осуђиван за силовање на 10 и 12 и по година затвора, које је издржао.Иначе, М.К. коју је 10 дана држао заточену након отмице, пронађена је 29. децембра у селу Јасеновик у великој полицијској потрази.


Девојчица је била ошишана са модрицама по телу и неко време је провела у Клиничком центру у Нишу ради опоравка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Mina

24.02.2020. 17:08

Zivot njegove poslednje zrtve je unisten,zaje*avao je celu Srbiju danima,sta drugo za ovog idiota nego veciti ,dozivotni tezak rad i zatvor?