НИ два месеца после убиства Славољуба Динића (51) из Доње Врежине у Нишу, још није пронађен починилац овог свирепог злочина. У полицији кажу, за "Новости", да се интензивно ради на расветљавању случаја, али засад није познато ко је и због чега на излетишу изнад Ниша насмрт претукао, а затим запалио овог несрећног човека.

Његова неутешна мајка Љубинка каже да јој ни после два месеца не пада на памет шта може бити узрок несреће и не престаје да се пита какав човек стоји иза овако свирепог убиства. Јер, убица је Славољуба два пута убо ножем у врат, а на крају је покушао и да га запали.

Прочитајте још - Обдукција решава мистерију смрти Нишлијке

- Све је елиминисано као могући узрок убиства, и дрога и криминал и прељуба. Непријатеље није имао, никоме ништа нисмо дуговали. Ни пљачка није била мотив, јер је на себи имао златни ланац, а није диран ни новац из његовог џипа, који је касније нађен у граду. Мој син је био миран и повучен човек. Био је страствени ловац, отац две ћерке. Данима не престајем да плачем и да се питам ко ми уби сина. Њега ништа неће да ми врати, али макар мала утеха би ми била да сазнам ко стоји иза тога и због чега - пита се Љубинка.

Славољуб је убијен када је пошао да купцу покаже џип "сузуки самурај", који је огласио на продају преко интернета за 3.500 евра. Са наводним купцем се договорио да се нађу на једној раскрсници стотинак метара од његове куће.

Џип који је продавао

Како се није враћао кући, његова мајка позвала је рођаке да га траже и све пријавила полицији. Славољубово тело пронашао је рођак на излетишту Дабило на Каменичком вису.

- У ауту мог сина пронађене су наочаре које нису његове. Полиција сумња да су подметнуте како би се заметнули трагови. Верујем да је ово било дело професионалца, али који је његов мотив, не могу ни да наслутим - каже Љубинка. - Тај човек га је звао три пута, био је веома упоран да купи тај ауто. Полиција је сазнала с ког броја је позив стигао, али картица је уништена и више није у функцији. Молила сам сина да не иде, имала сам неки лош предосећај. Није ме послушао, рекао је: "Побогу мама, па шта ми могу". И ето, могли су...

КРВАВЕ НАОЧАРЕ

СЛАВОЉУБ је убијен у џипу где је остала и једна његова патика, нож који није његов и наочаре, које такође нису његове, а за које сам мислила да су биле црвене, а оне су у ствари биле крваве. Највероватније су га усмртили са више удараца. Највише их је добио у главу. Моткама или неким тупим предметом су га ударали, а након што су га убили, бацили су га у траву - говори Љубинка кроз сузе.