Драган Филипчев (60), отац Николе Филипчева (24) из Бачког Градишта који је осумњичен да је убио мајку Душицу (55) и закопао је у дворишту породичне куће, каже да га је срамота што је отац убице, који је убио жену која га је родила, преноси Курир.рс.

- Срамота ме је. Да дочекам у мојим годинама да сам отац убице, који је убио жену која га је родила. Има ли шта горе од тога? Још је тако сахранити! Па то није нормално. Шта да кажем? Брука - каже за Курир Драган Филипчев.

Драган, који у Немачкој ради као керамичар, каже да и даље не може да поверује шта је његов син урадио.

- Нисам се слагао са супругом Душицом и 2016. напустио сам кућу. Наглашавам, само кућу, али не и њих. Оставио сам њих у кући, а ја сам био подстанар. Онда ми се указала прилика да одем у Немачку и да радим, што сам и урадио. Није тачно да сам ја Душицу напустио због друге жене и да сам хтео да се разведем како бих се оженио. То је тотална лаж, никада нисам хтео да се разведем, а камоли оженим другом - прича Драган.

Када је почео да зарађује у Немачкој почео је, како каже, да им шаље паре.

- Сваки месец сам слао по 300 евра, некада и више, али мање никада. Поред тога, слао сам пакете, куповао ствари, две тестере како би сину било лакше да сече дрва, која сам им ја куповао. Купио сам му бицикл, телефоне, робу. Када сам отишао 2018. у село и код њих, изненадио сам се како је Душица мршава. Питао сам је да ли једе, да ли је син малтретира... Није хтела или није смела ништа да ми каже. Хтео сам да је сместим у дом. Међутим, нису је примили тада јер није било места. Хтео сам да је водим и у иностранство, али нисам могао да средим документа - прича Драган.

Ударао мајку у главу

Прошле године до њега су стизале разне приче од комшија, да се наводно удала, али и да је умрла.

- Покушао сам да ступим у контакт са сином, али ме је блокирао на свим мрежама. Комшија ми је рекао да се она води као жива и тако је кренуло да се открива. Страшно ми је све то, срамота ме је да сам отац убице - закључује Драган Филипчев.

Подсетимо, Никола је признао полицији да је шамарао и ударао мајку у главу, док није помодрела и умрла. Онда ју је прошле године умотао у ћебе и закопао у дворишту. Њему је одређено задржавање до 30 дана.

Продао је све из куће

Како каже Драган, док је био у Бачком Градишту, његов син је био за пример. Али како је он отишао и како је почео да му шаље новац, тако је Никола ушао у друштво где су се конзумирали алкохол и наркотици.

- Чуо сам да се у нашој кући окупљају разни ликови и да се праве журке. Мој син је на крају растурио кућу. Нове ПВЦ прозоре је скинуо, као и врата, и продао. Такође, и пећ и шпорет које сам им купио. Буквално, све што је могао, продао је - каже потресени Филипчев.