Лаж је да сам хтео да се разведем од Душице, слао сам им паре. Срамота ме је због сина, како ћу да се вратим у родно место?!: Отац Николе Ф. осумњиченог за убиство мајке, огорчен

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

23. 02. 2020. у 11:00

Лаж је да сам хтео да се разведем од Душице, слао сам им паре. Срамота ме је због сина, како ћу да се вратим у родно место?!: Отац Николе Ф. осумњиченог за убиство мајке, огорчен

Никола Ф.

Драган од 2016. године није живео с породицом: На на питање да ли је син малтретира, није ништа одговорила.

САЗНАЊЕ да је његов син јединац Никола Ф. (26) ухапшен под сумњом да је маја 2019. године усмртио мајку, а потом је, кришом, закопао у дворишту породичне куће у Бачком Градишту, дубоко је потресла и узнемирила његовог оца Драгана, супруга убијене Душице Ф. (55).

Истиче Драган, који од 2016. године није живео с породицом, да га је срамота и да не зна како после свега да дође у родно место из Немачке, где живи и ради као керамичар.

- Покојна супруга и ја се нисмо слагали. Напустио сам кућу и отишао у подстанаре, а њих двоје су остали у кући - каже Драган. - Приче које се сада могу чути, да сам намеравао да се разведем од Душице и у Немачкој се оженим другом женом, ноторна су лаж.

Како тврди, бринуо је о сину и болесној жени, а када је добио посао у иностранству, сваког месеца им је слао по 300 евра, а некада и више.

- Када сам 2018. дошао у село, изненадио сам се колико је Душица била мршава - прича Драган. - Једва је стајала на ногама, а на питање да ли је син малтретира, није ништа одговорила. Намеравао сам да је због таквог стања сместим у дом, али у Бечеју и Чуругу није било места.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Хтео је да се разведе од Душице, син му је рекао да је умрла. А када је тражио извод из матичне књиге умрлих,сазнао је да се и даље води као жива: Како је откривен злочин у Бачком Градишту

- Питао сам сина шта се дешава, он ме је уверавао да је Душица добро - каже Драган. - А онда су, прошле године, до мене стизале приче комшија - да не виђају Душицу, казали су да им је Никола рекао да ми је жена умрла у болници у Новом Саду и да не знају где је сахрањена.

Узнемирен таквим причама, Драган је покушао да од комшија сазна где је сахрањена. Тада му је јављено да се Душица води као жива...

Тада је клупко почело да се одмотава, полиција је привела Николу који је најпре рекао да је мајка умрла и да ју је закопао у дворишту, јер није имао пара за сахрану. На крају је признао да ју је шамарао, и ухапшен је под сумњом да је усмртио мајку.


ТУКАО ПЕСНИЦОМ

ЗРЕЊАНИНСКО Више јавно тужилаштво је саопштило да на основу утврђених чињеница, а после саслушања Николе Ф., произлази да је осумњичени неутврђеног дана маја прошле године, у Бачком Градишту у породичној кући, приликом свађе са мајком, задао Душици више удараца песницом по глави и да је услед тога преминула.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације