ПРАВО је чудо да је девојчица коју је ударио камион уопште жива! И не само то, прошла је са не тако озбиљним повредама. Овај дан њени родитељи треба да славе, а њој да буде наук за убудуће, да гледа како прелази улицу.

Овако су станари околних зграда у Параћину, у Улици војводе Мишића, коментарисали саобраћајни удес који се десио у петак око 17 сати, у коме је Т. Ђ. (9) само стицајем невероватних околности преживела. На њу је, док је претрчавала улицу ван пешачаког прелаза, налетео камионет страних регистарских ознака, а снимак који је направила камера са зграде прекопута био је стравичан. Изгледало је да је дете завршило под точковима возила које се није зауставило, и да ће повреде бити стравичне.

На срећу, како је "Новостима" рекао Слободан Гајић, директор Опште болнице у Ћуприји, где је девојчица превезена, Т. Ђ. је задобила само прелом два предња зуба и повреду усне. Рана је санирана, ушивена, али дете је ипак задржано на Одељењу неурохирургије ради опсервације.

Радник специјализоване радње за продају ауто-делова "Бест", који је у то време био на свом радном месту, каже да се несрећа догодила двадесетак метара даље.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пронађен возач камиона који је прегазио девојчицу у Параћину и побегао са лица места

- Никакав ударац се није чуо приликом насреће. Да је била саобраћајка, видео сам тек кад су се чуле сирене и дошла полиција на увиђај. На овој згради постоји камера која је снимила догађај, али је заиста невероватно како се све лепо завршило. Ова улица је веома прометна, возила јуре, али ни пешаци нису бољи, прелазе коловоз где стигну - рекао је наш саговорник.

Снимак са камере проширио се брзо друштвеним мрежама, а Параћинци су посебно били огорчени на то што је возач побегао са места несреће. Полиција је, међутим, врло брзо пронашла и привела возача Н. И. (55) из Параћина. Тестирање је показало да није имао алкохола у крви, а како незванично сазнајемо, осумњичени је рекао да није стао јер није ни приметио да је неког ударио. Он је возио из правца града према ауто-путу. Није му одређено задржавање, већ ће против њега бити поднете кривичне пријаве у редовном поступку за удаљавање са лица места и неуказивање помоћи повређеном.


ПРИЈАВА ПОЛИЦИЈЕ

У ПОЛИЦИЈСКОЈ управи у Јагодини нам је потврђено да је у Параћину, у Улици војводе Мишића, дошло до саобраћајне незгоде у којој је повређен пешак који је прелазио улицу ван пешачког прелаза и да ће против возача надлежном Општинском тужилаштву бити поднете кривичне пријаве у редовном поступку.