Девојчица Т. Ђ (9), коју је у петак око 17 сати у Параћину ударио камион у Улици Војводе Мишића, није животно угрожена, оријентисана је и свесна, рекао је за “Новости” Слободан Гајић, директор Опште болнице Ћуприја, у којој је дете збринуто. Она је очигледно имала много среће јер је задобила само прелом два предња зуба и повреду горње усне, која је ушивена, а дете је задржано на Одељењу неурохирургије ради праћења.


Возач зеленог камиона побегао је са лица места, али је параћинска полиција у брзој акцији оперативним радом успела да пронађе возило и да возача приведе.


- Тестом је утврђено да нема алкохола у крви. Возилом је управљао Н. И. (55), са пребивалиштем у Параћину, а зеленикамион је служио за шлеповање других возила и имао је немачке регистроване ознаке. Возач се није зауставио да повређеном детету укаже помоћ, рекао је да није приметио да је неког ударио – каже наш саговорник из истраге.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пронађен возач камиона који је прегазио девојчицу у Параћину и побегао са лица места

Након саслушања, возач је пуштен, а против њега ће у редовном поступку бити поднете две кривичне пријаве, због тога што се након саобраћајне незгоде удаљио са лица места и због неуказивања помоћи повређеном пешаку.


У Полицијској управи у Јагодини потврђено нам је да је у петак у Параћину оборен пешак ван пешачког прелаза, те да ће против осумњиченог возача бити поднете кривичне пријаве надлежном Општинском тужилаштву у редовном поступку.


Цео догађај снимила је приватна камера са зграде преко пута, а на снимку се види како зелени камион удара девојчицу која је претрчавала улицу ван пешачког прелаза.