Осумњиченима за убиство Стефана из Велике Плане прети доживотна робија, један признао пребијање на смрт

Ј. Д. ЉУТИЋ

21. 02. 2020. у 22:35

Осумњиченима за убиство Стефана из Велике Плане прети доживотна робија, један признао пребијање на смрт

Место где је претучен Стефан Филић (Никола Б. и Митар П.)

Саслушана двојица осумњичених за пребијање младића 2. фебруара, Митар П. тврдио да није учествовао у тучи.

НИКОЛА Б. (20) и његов вршњак Митар П., који се терете да су 2. фебруара насмрт пребили осамнаестогодишњег Стефана Филића из Велике Плане, приведени су у петак и саслушани су у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву. Како незванично сазнајемо, Никола Б. је, наводно, признао да је тукао Филића, док је Митар П. негирао дело, тврдећи да није учествовао у тучи и да је био "само" посматрач.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - „Стефана (18) су ТУКЛИ ДО СМРТИ, а МОЛИО их је да престану”: Потресна исповест другарице младића који је издахнуо после 30 сати проведених у коми


Драган Лопушина, виши јавни тужилац у Смедереву, за "Новости" је појаснио:

- Случај двојице младића, који су претходно, након хапшења, саслушани у Основном јавном тужилаштву у Великој Плани које их је теретило за наношење тешких телесних повреда, прешао је у надлежност Вишег јавног тужилаштва у Смедереву. То је учињено после свих сагледаних и процењених околности догађаја, а након смрти Стефана Филића. Николи Б. и Митру П. је измењено кривично дело и они се сад терете за тешко убиство. Продужен им је и притвор. Очекујемо да нам ускоро стигну обдукциони записник и токсиколошки налази, а већ 12. марта следи и саслушање сведока немилог догађаја.

Како незванично сазнајемо, обојица осумњичених добро су позната како полицији, тако и правосудним органима. Они су, наводно, још као малолетници "зарадили" прекршајне и кривичне пријаве због насилничког понашања, а једном од њих била је изречена и васпитна мера. Уколико им буде доказана кривица за тешко убиство Стефана Филића, за које се сад терете, прети им казна од најмање десет година затвора, односно чак и доживотна робија.


ШТИТИО МЛАЂЕГ БРАТА

СУКОБ између тинејџера избио је испред клуба "Бродолом", а након што су, како се сумња, Никола Б. и Митар П. без икаквог разлога почели да малтретирају Филићевог брата. Стефан је покушао да смири ситуацију и да заштити брата, али насилници су онда насрнули на њега. Тврди се да су га тукли и шутирали и кад је пао на асфалт. Стефан, за којег сви који су га познавали имају само речи хвале, преминуо је од последица батинања дан касније.

Стефан Филић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)