СЛОБОДАН Здравковић (76), чије је беживотно тело пронађено у једној од његових кућа у Поп Лукиној улици у Зајечару, позајмљивао је новац, уз камату, која је варирала од случаја до случаја, због чега се сумња да, поред користољубља, и то може бити узрок његовог свирепог убиства - незванично сазнају "Новости".

Према информацијама које смо добили, Здравковић, који је водио усамљенички живот, стално је држао улазну капију свог домаћинства закључану, и у свој дом је пуштао само одређене људе. Помиње се, чак, и да је имао свеску, ручно исписану, у којој је бележио колико је и коме новца, и уз колику камату позајмљивао.

Управо је та свеска, сазнајемо, један од трагова за који истражни органи сматрају да може да их одведе до убице. И даље се сумња да је злочин починио један извршилац који је, највероватније, под окриљем мрака, прескочио улазну ограду и упао у Здравковићев дом.

Старац, који је девизну пензију стекао радећи у фабрици у немачком Зингену, где се склапају делови за "мерцедесе", поред позамашне пензије имао је и неколико кућа на свом имању у Поп Лукиној улици, као и велику викендицу на Грлишкој реци, недалеко од Зајечара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Девизни пензионер претучен насмрт, нашли га са везаним рукама и селотејпом залепљеним преко уста: Детаљи злочина у Зајечару Још није познато да ли је убица успео да пронађе новац, али се претпоставља да је Здравковић познавао злочинца. Како се незванично сазнаје, старац је свирепо убијен са више удараца металним предметом по целом телу. Руке су му биле везане на леђима, а преко усана му је био залепљен селотејп.

Унакажено Здравковићево тело пронашла је геронтодомаћица, којој је, како смо сазнали, од призора који је затекла на лицу места - позлило. Жртва је живела сама и често је, путем радија, давала огласе да тражи жену. Суседи кажу да су чули да је обављена детељна преметачина свих просторија у дому несрећног човека, а помиње се да су истражни органи, трагајући за убицом, поред форензичке обраде места злочина, прегледали и снимке безбедносних камера у граду.

Славољуб је из два брака имао четворо деце. "Новости" су ступиле у контакт са његовим најстаријим сином, али он није желео да даје изјаве, рекавши да последње две деценије није био у најбољим односима са оцем.


ОБДУКЦИЈА

ПОЛИЦИЈА интензивно трага за починиоцима овог злочина. На лицу места обављен је увиђај, а наложена је и обдукција, коју би ускоро требало да окончају стручњаци нишког Завода за судску медицину.