Хтео је да се разведе од Душице, син му је рекао да је умрла. А када је тражио извод из матичне књиге умрлих,сазнао је да се и даље води као жива: Како је откривен злочин у Бачком Градишту

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

22. 02. 2020. у 11:00

Никола Ф (26) мајку Душицу Ф. (55) после свађе тукао песницом до смрти, па је закопао у дворишту

Хтео је да се разведе од Душице, син му је рекао да је умрла. А када је тражио извод из матичне књиге умрлих,сазнао је да се и даље води као жива: Како је откривен злочин у Бачком Градишту

Фото Фејсбук

НИКОЛИ Ф. (26), из Бачког Градишта, на предлог вишег јавног тужиоца у Зрењанину, где је у четвртак приведен на саслушање, судија за претходни поступак је одредио притвор због сумње да је усмртио своју мајку Душицу Ф. (55). Ова мера изречена му је због опасности од бекства и околности које указују на то да ће ометати поступак утицањем на сведоке, као и због начина и тежине кривичног дела, које је довело до узнемирења јавности.

Како у зрењанинском Вишем јавном тужилаштву наводе за "Новости", то је резултат оперативног рада полиције у Новом Саду и Бечеју, урађене ексхумације тела Душице Ф. и прелиминарних резултата обдукције.

- На основу утврђених чињеница, а после саслушања Николе Ф., произлази да је осумњичени неутврђеног дана маја 2019. године у Бачком Градишту, у породичној кући, приликом свађе са мајком, задао Душици више удараца песницом по глави - наводе у ВЈТ, и додају да је жена услед тога преминула. - У намери да прикрије кривично дело, тело је закопао у дворишту куће, и о томе шта се догодило нико ништа није знао све док случај није откривен.

Када је Душичин муж Драган, а Николин отац, који је 2017. отишао у Немачку, почео да се распитује о супрузи због намере да се од ње разведе и да склопи брак са другом женом, клупко је почело да се одмотава. Дошло се до сазнања да је несрећна жена закопана у дворишту у Улици Шамија Михаља 31, а полицији је то место показао сам Никола, тврдећи да није имао новца за сахрану мајке и да је због тога тако поступио. Осумњичени је, међутим, касније испричао да се посвађао са мајком и да ју је ишамарао.Никола је, како су испричали поједини мештани Бачког Градишта, комшијама рекао да је Душица умрла у марту 2019. и да је сахрањена у Кули, где има родбину. Чак је у знак жалости извесно време носио црни флор. Оцу Драгану је, међутим, казао да је умрла у болници у Новом Саду и да су је они сахранили, али да он не зна где.


Место где је закопана Душица Ф.

- Тек када је један од комшија, на молбу Душичиног мужа, хтео да провери где је сахрањена и да му прибави извод из матичне књиге умрлих, дошло се до сазнања да се жена и даље води као жива - казао је један од комшија.


ЗАВРШИО САМО ОСНОВНУ ШКОЛУ

МАДА је, по тврдњама познаника и комшија, Никола Ф. завршио само основну школу у родном Бачком Градишту, он је на свом фејсбук-профилу навео да ради у Криминалистичко-полицијској академији и да је радио у НИС, а као места где је живео навео је Нови Сад и Свихстов у Бугарској.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)