У сатима између убиства своје четверочлане породице и самоубиства, полицајка Ваљдете Бљака из Гњилана на Косову наводно је спречила тетку и њеног сина да уђу у кућу и затекну тела родитеља и браће које је убила. Како би их одговорила од уласка у кућу, рекла је да су заузети, а да она жури.

Ово су нове информације које су албански медији објавили о масакру који се пре два дана догодио у породичној кући породице Бљака у гњиланском насељу Бујанина, када је полицајка Ваљдете из службеног пиштоља усмртила два рођена брата и родитеље.

Сукоб у породици изазван је притиском који је породица вршила на Ваљдете терајући је да се уда. Стручњаци су претходно утврдили да полицајка има психичких проблема и да јој треба одузети оружје. Два дана након убиства и самоубиства, појавили су се наводи да је Ваљдете са по два хица из пиштоља убила браћу Блерима (33) и Фисника (34), од којих је један спавао, а онда и родитеље, мајку Ханифе (66) и оца Зећира (70). Неколико сати била је сама с њиховим телима у кући, а онда је на врата закуцала њена тетка.

Ваљдете ју је, плашећи се да ће видети тела својих ближњих, отерала рекавши да су укућани заузети, а да она жури. Затворила је врата, а тетка и њен син кренули су да се удаљавају и онда су чули пуцањ. То је био тренутак кад је Ваљдете пресудила себи хицем из пиштоља. Одмах су позвали полицију, која је затекла ужасан призор.

Полицајка је дуже време планирала злочин. Претходног дана питала је тетку колико кошта сахрана и наводно јој дала 12.000 евра, не говорећи јој због чега. Испоставило се, наводно, да је тај новац био намењен за сахрањивање целе породице.

Након што је објављено да је полицајка требало да буде премештена на друго радно место због психичких проблема које је имала, четири особе из Полицијске станице Гњилане су суспендоване.