КРУШЕВАЦ - Данашњи прекид суђења Милутину Јеличићу-Јутки, окривљеном за полно узнемиравање и недозвољене полне радње, правни тим оштећене Марије Лукић оцењује као нову опструкцију одбране бившег председника општине, док адвокати одбране,који су затражили изузеће поступајућег судије, председника Основног и Вишег суда у Крушевцу и Апелационог суда у Крагујевцу, тврде да друга страна политизује цео случај,а да су захтев за изузеће затражили због пристрасности.

Прочитајте још: Одложено суђење Јутки: Представници НВО стигли у Крушевац, неки подржали Лукићеву, неки Јеличића

У судници је ипак, било занимљивих дешавања. Боривоје Боровић, пуномоћник оштећене предложио је новог сведока, који је, како износи, 2003. године дао изјаву полицији у Брусу како је наводно Јутка приводио малолетнице. Тужиоцу, одбрани и пуномоћнику уручени су мишљење и налаз вештачења телефона са којих је окривљени слао ласцивне СМС поруке оштећеној, а сам Јутка се није појавио на главном претресу и свој изостанак образложио је болешћу.

- Захтеве за изузећа поднели смо због пристрасности, а о мишљењу и налази вештака, реч ће дати и наш стручни саветник-износи Ирена Ђорђевић, једна од Јеличићевих адвоката, која је на питање “Новости” да прокоментарише оптужбе, које се односе на везу са малолетницама, рекла да од пуноћника очекује да “осим малолетница дода и бабе”.-У судници се више не ради о самом случају,већ о једној политичкој кампањи. Надам се да ће колега схватити да ово није кампања и да политику треба изместимо из суднице и радимо на утврђивању.


Боривоје Боровић наводи да је опстуркција била очекивана и да је одбрана затражила изузеће “очигледно обавештена о вештачењу које је за њих неповољно”.

- Инсистирао сам неуропсихијатријском вешташењу Јеличића и у том смислу предложио сведока, који је полицији још 2003. године пријављивао окривљеног за подвођење малолетнице неким људима - наводи Боривоје Боровић. -Те информације сам добио из службене белешке, где стоји и да је славио након убиства Зорана Ђинђића, те сматрам да се ради о патолошкој личности. Те околности треба да расветле личност Јутке, и уколико сведок говори истину, очекујем од Загорке Доловац да позове Јутку.
Нови главни птресе заказан је за 6. март,када се и очекује да Врховни касациони суд да своје мишљење о измештању суђења,као што је то већ једном учињено и поступак се из Бруса преселио за Крушевац.МАРИЈА ЛУКИЋ: ОЧЕКУЈЕМ КРАЈ ПОСТУПКА

-БУДУЋИ да је вештачење повољно,очекујем да се 6.марта оконча поступак и изношење завршних речи-наводи оштећена Марија Лукић. -Ове њихове начине да опструишу заиста не бих коментарисала, јер то траје од самог почетка поступка,како у Брусу,тако и у Крушевцу. Њихово је да то раде, наше је да се боримо за правду.