КРУШЕВАЦ - Данашње суђење Милутину Јеличићу-Јутки, бившем председнику општине Брус, коме се пред Основним судом у Крушевцу суди због кривичних дела недозвољене полне радње и полно узнемиравање, одложено је. “Новостима” је раније у току дана из више извора наговештена ова могућност. Одбрана је да подсетимо, на једном од ранијих суђења затражила изузеће поступајућег судије, као и председника суда.

Суђење је привукло пажњу невладиних организација које су својим присуством подржале обе стране. Уз Јеличића је стао оснивач "Мушке сигурности" Душан Трифуновић, док је са Маријом Лукић дошла Снежана Јаковљевић из удружења "Пешчаник". Лукићеву је такође подржала "Мрежа жена против насиља".

Јеличић се није појавио на суђењу због болести.

Прочитајте још: Од суђења Јутки направили шоу: Сведок одбране о печењу и деколтеу, а Шешељ о хормонима (ФОТО/ВИДЕО)

Суђење на коме је требало да буде речи о вештачењу мобилног телефон са којег је, како се сумња, бивши председник општине слао ласцивне поруке некадашњој сарадници, оштећеној Марији Лукић било је заказано за 11 сати. Из СРС, странке, чији лидер Војислав Шешељ, од прошлог новембра присуствује суђењима као подршка окривљеном Јутки, ”Новостима” је потврђено да ће Шешељ сигурно бити у Крушевцу, али од 18 сати, када у Културном центру промовише своју књигу “У Сребреници није било геноцида”.Последње суђење Милутину Јеличићу-Јутки одиграло се 29. јануара, а цео поступак се пред крушевачким судом након измештања процеса из Основног суда у Брусу, одвијало од августа, 2019.године. Кривичном пријавом ПУ Крушевац било је обухваћено седам жена, а две су у поступку изјавиле да не сматрају да су узнемираване. Тужилаштво је проценило да доказа у једном случају и оптужни предлог против Јутке поднет је јуна 2018.године.

Цео поступак обележило је више одлагања, али и одлука Врховног касационог суда о измештању суђења. Није искључено да се то поново догоди.