МИЛОШ Ђ. из Херцег Новог ухапшен је под сумњом да је саучесник у убиству Шћепана Рогановића (36). Младић је саслушан као помагач убици, али која је конкретно била његова улога још се не објављује. Наводно, како "Новости" незванично сазнају, идентификована је и особа за коју се сумња да је организовала злочин. Реч је о мушкарцу из Херцег Новог, који је полицији познат одраније.

Још се, међутим, не зна да ли је полиција успела да утврди и ко је пуцао прошлог четвртка, 13. фебруара, око девет сати ујутру на степеништу код Канли куле.

Ухапшени Милош Ђ. приведен је у уторак, након чега је саслушан пред специјалним тужиоцем Вељком Рутовићем. Наш саговорник из истраге тврди да су прикупљени докази на основу којих се верује да су осумњичени починили овај злочин, али и докази о томе ко је какву улогу имао.

Тако се на основу прикупљених доказа верује да је осумњичени Милош Ђ. возио мотор, али и имао задатак да уништи трагове. Он је, наводно, након злочина повезао убицу, а потом и запалио мотор. О мотиву злочина за сада се само нагађа.

Прочитајте још - Шћепан Рогановић је покушао РАЊЕН ДА ПОБЕГНЕ, убица га ОВЕРИО са ДЕВЕТ хитаца, па ЗАПАЛИО МОТОР: Нова сазнања истраге о злочину у Херцег Новом, пронађено оружје?

Како сазнајемо, истражитељима засада све указује да је Шћепан још једна невина жртва рата которских криминалних кланова. Наводно, осумњичени припадају "шкаљарском клану", док је Рогановићев рођени брат Душко означен као припадник "кавчана". Он је трећа жртва из породице Рогановић од почетка сукоба црногорских кланова крајем 2014. у Валенсији.

Његов отац Нико убијен је јула 2017, а брат од стрица Владимир у децембру 2018. у Бечу. Душко је остао без ногу у експлозији подметнуте бомбе испод аутомобила који је возио.

Фото "Дан"


Готово у исто време подгоричка полиција наставила је да склапа коцкице тешког рањавања Игора Крстовића (35), који је изрешетан недалеко од своје куће у Зети 28. јануара. Он је, наводно, близак "шкаљарском клану". Инспектори су ухапсили Драгишу Булатовића, чији је отисак, али и биолошки траг, пронађен на флаши бензина којом је запаљен ауто коришћен у нападу на Крстовића.

Булатовић је приведен у Специјално државно тужилаштво Црне Горе, где му је после изношења одбране одређен притвор. Наводно, на Крстовића је испаљено 26 метака, од којих је седам завршило у његовом телу. Са тешким ранама пребачен је у подгорички Клинички центар, где је оперисан. После десетак дана, приватним авионом пребачен је у Немачку на даље лечење. Његов боравак у Медицинском универзитетском центру у Хановеру изазвао је праву буру у јавности због великог броја полицајаца који га обезбеђују.

Разматрала се могућност да се Крстовић премести у болницу у неком другом граду, али да то није сада могуће због његовог здравственог стања.

НАЛОГ ЗА ПРОТЕРИВАЊЕ КРСТОВИЋА

НЕМАЧКИ медији извештавају да је Игор Крстовић оперисан пре два дана у Хановеру, али да је готово у исто време донета одлука да он мора да напусти не само овај град, већ и земљу. Немачки портал "НДР", позивајући се на изворе из Доње Саксоније, наводи да је "наводни шеф клана добио налог за протеривање из града Хановера, који му је остављен крај кревета и на који се мора одазвати".

Према члану 53. тамошњег Закона о пребивалишту, странац чији боравак угрожава безбедност и ред може бити протеран, објашњава се даље у тексту овог портала. Али, закон такође омогућава и његово одлагање, а као разлог могло би бити наведено управо здравствено стање. Крстовић на овакву одлуку може да уложи жалбу.