У ИНСТИТУТУ за судску медицину у Новом Саду завршена је обдукција посмртних остатака Душице Ф. (55) из Бачког Градишта, чије је тело ексхумирано у уторак, после сазнања да је несрећну жену у дворишту куће закопао син Никола Ф. (26).

Према незваничним сазнањима, нађено тело је било у поодмаклој фази распадања, тако да није било могуће утврдити тачан узрок смрти, с обзиром на то да се у земљи налазило безмало годину дана, умотано у ћебе. Није одгонетнуто да ли је њена смрт била насилна, односно да ли је убијена, или је преминула природном смрћу.

Истрага о овом случају, како сазнајемо наставља се и даље, а бечејска полиција је после овог страшног открића, одредила задржавање Николи Ф. Он је полицији уторак увече показао место у дворишту породичне куће у Улици Шами Михаља 31, где је покопао мајку.

- Да ли је реч о убиству или неком другом делу, мора да одлучи тужилаштво - сазнајемо од извора блиског истрази, који додаје да с обзиром на то какви су резултати обдукције, није лако одлучити.

За смрт несрећне жене и да је закопана у дворишту, сазнало се након што је њен супруг, а Николин отац, који је 2017. године отишао у Немачку, почео да тражи супругу како би окончао тај брак и оженио се другом женом. Најпре се распитивао код сина, а овај му је рекао да је у мају прошле године умрла у болници у Новом Саду, али да он није преузео тело и да је болница преузела обавезе око сахране, али да он не зна где.

Прочитајте још - Рекао је да је Душица УМРЛА У МАРТУ, да ју је сахранио у Кули, носио је ЦРНИ ФЛОР. А онда се сазнала ШОКАНТНА истина: Никола мајку закопао у дворишту наводно није имао пара за сахрану!

Никола је, како су потврдили поједини мештани Бачког Градишта, комшијама рекао да је Душица умрла у марту 2019. године, и да је сахрањена у Кули где има родбину. Чак је у знак жалости носио црни флор.

Никола Ф. Фото "Фејсбук"


Када је један од комшија ког је Душичин супруг, а Николин отац замолио да провери где је жена сахрањена и да му набави извод из матичне књиге умрлих да би могао да склопи нови брак, овај је отишао у полицију и тражио податке за сада покојну Душицу. Тамо су му рекли да се та жена води као жива, што му је било врло чудно, па је клупко почело да се одмотава.

ЗАРАДИО ПРЕКРШАЈНУ ПРИЈАВУ

У ОКТОБРУ прошле године, београдска полиција ухапсила је Слободана Перишића (54), који је у гаражи породичне куће на Дедињу закопао своју мајку Стевану Перишић (84). Он је прво био осумњичен за непружање помоћи и напуштање немоћног лица. Пошто је током истраге утврђено да не постоје обележја ниједног кривичног дела, против Слободана је покренут прекршајни поступак. Он је испричао да је мајку сахранио у гаражи, јер није имао пара за сахрану.

ТУЖИЛАШТВО

Из Вишег јавног тужулаштва у Зрењанину, у четвртак нисмо добили никакав одговор да ли је Никола Ф. приведен на саслушање и да ли се и за које дело сумњичи.