НЕГОТИН – Више јавно тужилаштво у Неготину подигло је оптужницу против Давора Пернића (35) и Маје Б.(25), из Дупљана да су августа починили кривична дела тешка убиства у стицају са недозвољеним држањем оружја – потврдио је Раде Недељковић, заменик ВЈТза За медиа.


-Они су саизвршиоци - казао је Недељковић. – Тада су убијени Раја Казимировић (72), његове мајке Драгица (93), сестре Љубинке Оприкић (76) и сестричине Драгане Јозељић (53), на салашу у месту и Пернићу и Маји Б. се на терет ставља да су убии по две особе на салашу Ваља Вратна, 7. августа прошле године.


Пернић је одмах признао злочин, али је касније променио исказ и устврдио да је све организовала Маја Б. јер су, наводно, Казимировићи имали пара. Тврдио је да има и доказе за то у свом мобилном телефону. Међутим, после преслушавања снимака разговора, које су мобилним телефоном, али и путем апликација са друштвених мрежа, вођени између Маје и Давора, ова жена је пуштена да се брани са слободе, јер ту нису пронађени чврсти докази, који би њу повезали са злочином.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ ДЕТАЉИ: Убица из Јабуковца случајно откривен на полиграфу, једва чекао да призна злочин, није имао намеру да убије


Подсетимо, Мају Б. је управо Давор, након што је променио исказ, означио као помагача, устврдивши да је она, приликом злочина, "убила две жене" Пернић је навео жена из Дупљана "лош пуцач", али је, потом, на питање истражитеља како је она уопште узела пушку и наводно пуцала, одговорио да је „са ласером лако пуцати, јер он све сам уради“.


Видео: За Медиа