КУЋА и старачки дом у Партизанској улици у Малом Мокром Лугу, који имају заједничко двориште, у ноћи између среде и четвртка нашли су се на мети непознатих нападача. Експлозивна направа бачена је око један сат иза поноћи у двориште ове установе, а на срећу, нико није повређен.

Како нам је потврђено из МУП, експлозивна направа експлодирала је у Партизанској 34, на Звездари.

- Важно је да нема озлеђених, али причињена је мања материјална штета на огради старачког дома - рекли су из МУП. - Полиција интензивно ради на расветљавању случаја, колико је нападача било и због чега је ово двориште било на мети.

Претпоставља се да је у двориште бачена ручна бомба. Како смо се уверили на месту инцидента, у комплексу објекта у коме су смештени најстарији суграђани, налази се и породична кућа.

- Можете да седнете да попијете кафу, али не желим да дајем било какве изјаве о догађају - рекао нам је власник старачког дома Жељко Сибиновић. - Чланови породица људи који су код нас зову да се распитају да ли су њихови најближи безбедни. Овај догађај је велика антиреклама за посао. Истина је да је бомба бачена, али нису тачни наводи да је нешто оштећено у дворишту.

Како смо сазнали од сина једне од кориснице дома, он није знао шта се догодило. Дошао је мајци да донесе лекове, и тада сазнао да је нешто снажно одјекнуло. Међутим, како нам је препричао, панике није било, јер су запослени у дому прибрано реаговали.

МАСКИРАН

ПОЛИЦИЈА је узела снимке сигурносних камера са околних објеката. Како се незванично сазнаје, бомбу је навнодно бацила маскирана особа из суседног дворишта.