ДУШИЦА Ф. (55) из Бачког Градишта код Бечеја, чије је тело пронађено закопано у дворишту покрај породичне куће, преминула је прошле године под још неразјашњеним околностима, а полиција је њеном сину Николи Ф. (26) одредила задржавање док се не утврди да ли је смрт била природна или насилна.

Тело жене пронађено је у Улици Шаму Михаља 31, где су мајка и син живели заједно до марта 2019. године, када је несрећна жена преминула из још неутврђених разлога. Како се сумња, он ју је после тога ту закопао. Никола је, како сазнајемо, полицији показао место где је сахранио мајку, чије је беживотно тело претходно замотао у ћебе, а затим ставио у рупу ископану поред зида у дворишту. Када је све откривено, испричао је да није имао новца да је сахрани и да је зато одлучио да је упокоји на тај начин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Нисам сахранио мајку да не бих дуговао људима


Познаницима и комшијама је причао да је мајка умрла у марту и да ју је сахранио у Кули, где је несрећна жена имала родбину, а да би био што уверљивији, као знак да је у жалости, на одећи је носио црни флор.

О Душици се распитивао и њен супруг, који је 2017. године отишао у Немачку, и тамо је наводно намеравао да се ожени. Када је позвао сина, овај му је рекао да је мајка умрла у болници у Новом Саду, али да он на позив болнице није преузео тело, те да су је они сахранили, на њему непознатом месту.

- Да би сазнао шта се догодило са Душицом, њен супруг је позвао једног од комшија да се распита где је и када жена сахрањена, како би набавио извод из матичне књиге умрлих да би склопио нови брак - испричао нам је један мештанин Бачког Градишта. - Када је овај отишао у полицију и тражио податке за сада покојну Душицу, тамо су му рекли да се та жена води као жива, што му је било врло чудно.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Слободан је мртву мајку данима држао у кревету, када је тело почело да се распада, одлучио се на стравичан потез (ВИДЕО)

Тело Душице Ф., које је ексхумирано у поодмаклој фази распадања, однето је у Институт за судску медицину у Новом Саду, где ће се обдукцијом утврдити тачан узрок смрти.


МИРАН И ПОВУЧЕН

КОМШИЈЕ и познаници за Николу кажу да је миран и повучен младић. После завршене основне школе је радио по селу код мештана, а мајка није имала никаква примања.

- Заједно су живели у трошној кући, а она је, колико нам је познато, имала психичких проблема - вели један од познаника. - Нико не може да поверује да би Никола могао да науди мајци. Ко зна, можда је несрећна жена умрла од зиме, прошли март је био веома хладан, можда и од глади.