ВАЉДЕТЕ Блаца (47), припадница косовске полиције из Гњилана, која је, како се сумња, у уторак убила родитеље и два брата, а потом пресудила себи, злочин је починила украденим службеним пиштољем који јој је раније одузет због здравствених проблема. То су најновији подаци из истраге о четвороструком убиству и самоубиству у насељу Бујани крај Гњилана.

Њене колеге кажу да се кобног дана нормално понашала и да им је око 12 сати наводно рекла да иде до куће на сат времена. Претходно је успела неопажено да узме службени пиштољ.

- Прво је усмртила мајку Ханифу. Убила ју је у кревету у којем је лежала. Када су зачули пуцње, у собу су утрчали Ваљдетин отац Зећир и враћа Бљерим и Фисник. И њих је усмртила, а потом се убила у ходнику поред огледала - испричао је новинарима један од полицијских инспектора.

Према незваничним сазнањима, Ваљдете је у родитеље и браћу испалила по два хица у главу. Чим су чули пуцње, комшије су позвале полицију и Хитну помоћ, а после увиђаја тела Ваљдетиних родитеља и браће послата су у Приштину на обдукцију.

Незванично се сазнаје да се Ваљдете годинама лечила због психичких проблема и да су лекари предложили да јој се одузме оружје. Пре неколико месеци била је премештена у администрацију и то никако није могла да прихвати, али јој је најтеже пало то што су јој командири одузели оружје.


СМЕНЕ

ЗЛОЧИН који је починила њихова службеница изазвао је пометњу и у полицијској станици у Гњилану. После консултација са Основним тужилаштвом, смењени су командир полицијске станице, заменик командира, шеф полицијске станице и службеник цивилног штаба у Гњилану.