ЗАЈЕЧАРАЦ Слободан Здравковић (76), који је пензију стекао радећи у фабрици у немачком Зингену где је склапао делове за "мерцедесе", пронађен је у среду ујутро мртав у својој кући у Поп Лукиној улици 24, у којој је живео сам. Он је, како се претпоставља, претучен насмрт, а његово тело пронашла је геронтодомаћица, која је дошла да га обиђе.

- Како претпостављамо, мотив убиства највероватније је користољубље - речено нам је од извора блиског истрази. -

Засада непознати починилац или више њих су под окриљем мрака ушли у Здравковићеву кућу, везали му руке на леђа, уста залепили селотејп траком, а затим га сурово претукли. Девизни пензионер је, од задобијених повреда, преминуо.

Полиција интензивно трага за починиоцима овог злочина. На лицу места обављен је увиђај, а наложена је и обдукција, коју би требало да обаве стручњаци нишког Завода за судску медицину.

- У овом тренутку, још није познато да ли је из Здравковићевог дома украден новац - наводи наш саговорник. - То ће се знати тек након детаљне истраге. Али, оно што се са сигурношћу може потврдити јесте да је пензионер био сурово тучен и мучен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НОВИ ДЕТАЉИ УЖАСА КОД НЕГОТИНА: Убио девизног пензионера који га је запослио!

Комшије у Поп Лукиној улици кажу да је Слободан живео сам, али и да је често, путем медија, тражио жену.

- Здравковићев оглас да тражи супругу се "вртео" на локалном радију - кажу комшије. - Долазиле су жене, није да нису. Али, ниједна се није дуго задржала.

Један од комшија нам је испричао да је једна докторка често посећивала Здравковића, и медицински се бринула о њему, будући да је он био срчани болесник.

- Након што је та докторка умрла, њен супруг је често долазио код Слободана и тражио му новац на зајам - додају комшије. - Колико знамо, Здравковић је имао пара и није му био проблем да их позајми, што је често и чинио.

Слободан је сваког јутра сам ишао у набавку.

- Био је љубазан и увек ведар - додају комшије. - Шалили смо се са њим и питали га када ће да се ожени, а он је увек одговарао, кроз смех, да "чека ону праву".

У Полицијској управи у Зајечару интензивно трагају за починиоцем овог свирепог злочина.


ДВАПУТ СЕ ЖЕНИО

ЗДРАВКОВИЋ је иза себе имао два брака - додају комшије. - Из првог је имао троје деце, а из другог једног сина, који је остао да ради у Немачкој. Прва супруга му живи у селу Планиница, недалеко од Зајечара.