Пропао шверц: Царина запленила 16.000 женских ташни, парфеме, козметику...

Танјуг

19. 02. 2020. у 16:41

Пропао шверц: Царина запленила 16.000 женских ташни, парфеме, козметику...

Фото Архива ВН

На граничном прелазу Градина цариници су запленили парфеме, на Хоргошу декоративну козметику, док су на Шиду открили да се међу пријављеном робом у једном бродском контејнеру налази и око 16.000 непријављених женских торби
На граничном прелазу Градина цариници су запленили парфеме, на Хоргошу декоративну козметику, док су на Шиду открили да се међу пријављеном робом у једном бродском контејнеру налази и око 16.000 непријављених женских торби.

Прекршај са ташнама, откривен је на улазу у земљу 15. фебруара.

Камион из Ријеке за увозника у Београду превозио је бродски контејнер са женским торбама, самолепљивим тракама и ланчићима за торбе пореклом из Кине.

Упоређивањем пропратне документације и физичким прегледом у царинском складишту у Шиду, где је камион истоварен, установљено је да се међу пријављеном робом налази и око 16.000 непријављених женских торби.

Вредност робе према фактури је око 8.000 долара, али ће та вредност тек бити утврђена комисијски, пошто се претпоставља да је знатно већа.

Против увозника је покренут прекршајни поступак пред надлежним судом, а до његовог окончања спорна роба ће бити задржана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)