ПРИПАДНИЦА косовске полиције Ваљдете Блаца (45), како се сумња, убила је данас у гњиланском насељу Бујани мајку Ханифу (66), оца Зећира (70) и браћу Бљерима (33) и Фисника (34), а затим је пресудила себи хицем из службеног пиштоља. Према незваничним сазнањима у косовској полицији у Гњилану, где је Ваљдете радила, она се јутрос накратко појавила на послу и ништа није указивало да ће нешто касније догодити злочин.

- Са колегама на послу Ваљдете је нормално разговарала и око поднева је отишла кући, где се из засад непознатих разлога, наводно, посвађала са родитељима и браћом - рекао је кратко за "Новости" извор из косовске полиције у Гњилану.

Албански медији пренели су у вечерњим сатима информацију да је Ваљдета била лечена у психијатријској установи и да је из те установе у полицију стигао допис са захтевом да јој се одузме оружје и она пребаци на друго радно место.

Упркос спекулацијама комшија и неких медија да је злочин можда починио један од њене браће, а да је она затим убила њега па себе, полиција и тужилаштво саопштили су да је службени пиштољ пронађен у Ваљдетиним рукама и да је највероватније она починила вишеструко убиство и самоубиство. Засад нема доказа да је пронађено друго оружје.

Прочитајте и: Ово су браћа коју је побила полицајка: Валдете ликвидирала целу породицу (ФОТО/ВИДЕО)

- Око 13 часова добили смо позив да се у насељу Бујани догодила трагедија. Патроле су брзо стигле на место злочина, али полиција је затекла само беживотна тела - рекао је локалним медијима тужилац Арбен Кадриу.

Он је рекао да је Ваљдете у полицији радила 18 година и да је као активни полицијски службеник обављала сложене задатке, али да никада није имала пропусте у служби.

- Деловали су као сложна породица, али су очигледно скривали неке своје проблеме. У ствари, Ваљдете и њена браћа још нису оформили своје породице, што је могао бити један од разлога за несугасице и свађу са родитељима - казао је један од рођака ове породице.

ЖРТВЕ Браћа Бљерим и Фисник Блаца

Он је додао да је нерешен брачни статус Ваљдете веровато био разлог свађа у породици, јер су јој родитељи и браћа, наводно, често сугерисали да би требало да се уда, али као породица нису имали материјалних нити било каквих других проблема.ОБДУКЦИЈА

ДИРЕКТОР косовске полиције Рашит Каљај, који је руководио увиђајем у насељу Бујани, казао је да су тела ове породице пребачена у Приштину где ће бити обављена обдукција.

- Ова трагедија дубоко је потресла све запослене у полицији. Нажалост, немамо лепе вести. Током увиђаја прикупили смо значајне информације које ће помоћи да ова трагедија буде расветљена до краја - казао је Каљај.