КРУШЕВАЦ - ЗОРАН Цимерман, власник изгорелог сплава “Стари извор” на Западној Морави код Крушевца сведочи за “Новости” да су сигурносне камере снимиле два лица са фантомкама, која су подметнула пожар тако што су бацила четири боце бензина на дрвену конструкцију.


- Они су пришли с друге стране и бацили су коктеле - каже за “Новости” Зоран Цимерман, власник уништеног сплава у Јасици. - Све се догодило у 3.03 ујутро. Чувар је био у другом делу простора и када је пришао, задаобио је повреде руку, ногу и лица. Нисам стигао до болнице да га видим, само сам чуо да је доста повређен.


Цимерман наводи да не зна шта би осим “љубоморе” био мотив подметања пожара и додаје да се никоме није замерио. Верује да ће полиција пронаћи починиоце.


- Објекат јесте комплетно изгорео, штета јесте велика, негде са инвентаром износи око 50.000-60.000 евра, али ће се све то опет направити и изградити - износи саговорник “Новости” у чије је власништву кафана на реци од 2013. године.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ухапшен озлоглашени Цуцла: Полицајца Ивана тукли и шутурали у главу, па му рекли шта не сме да урадиЗоран Цимерман, власник уништеног сплава; Фото: С.Бабовић


Како су “Новости” објавиле, ватрогасци су успели да одмах по дојави врло брзо стигну на лице места и спрече даљу ескалацију пожара. Чувар Радомир Панић(37) ургентно је збринут у Општој болници у Крушевцу. Према информацијама “Новости” код Цимермана је радио око месец дана.