ОСНОВНО јавно тужилаштво води истрагу против четири особе због два разбојништва, у којима је, како се сумња, украдено близу 26 милиона динара, сазнају "Новости".


Истрага се односи на обијање златаре "Ексленс" у Крушевцу 7. новембра прошле године, односно мењачнице "Иде воз" месец и по касније.


Како сазнајемо, истрагом су обухваћени Г. Ђ. (52), П. А.(42), С. Ђ. (46) и Д. Р. (47) и то због кривичног дела тешка крађа у саизвршилаштву. У Основном јавном тужилаштву наводе за "Новости" да је према Г. Ђ. и П. А. продужен притвор до 22. фебруара.


Прочитајте и:Pokušaj pljačke kladionice kod Kruševca: Uhapšen i četvrti razbojnik, trojica maloletnici!- У предмету се предузимају друге истражне радње и истражни поступак још није окончан - каже, за "Новости", Саша Аврамовић, заменик јавног тужиоца.


Полиција је после хапшења осумњичених, који су сада у притвору, саопштила да се сумња да су из сефа мењачнице 24. децембра узели око 127.000 евра, као и да су раније провалили у златару у центру града и из ње однели сеф са златним и сребрним накитом укупне вредности око 89.000 евра. Према незваничним информацијама, део новца пронађен је у шупи, у селу код Крушевца.


Пљачка златаре привукла је велику пажњу јавности, између осталог и због приче да су лопови успели да изнесу сеф тежак чак 100 килограма и да га, наводно, на пијачним колицима одгурају из локала у правцу Косанчићеве улице.