НЕПОКРЕТНИ Бојан Ђорђевић (43), из Прћиловице код Алексинца, страдао је у пожару који је данас око 10.45 захватио кућу у којој је живео са готово слепом мајком, пензионисаном учитељицом Душицом. Бојан се годинама тешко кретао, само уз помоћ штака, а комшије су га ретко виђале јер није често излазио из куће.

- Био сам у дворишту када сам чуо запомагање рођаке Душице: "Спасите ми дете" - каже нам Бојанов брат од стрица Дејан Ђорђевић. - Дотрчали смо и видели да је покушавала да спасе свог сина. Међутим, кад смо стигли, Бојан више није давао знаке живота. Окупили смо се одмах ту испред куће, али нисмо могли да уђемо унутра.

Он додаје да је заједно са родбином и комшијама покушао одмах да помогне несрећној Душици, која је слабовида, као и њеном непокретном сину, али да њему није било спаса, јер је кућа већ била захваћена пламеном.


Прочитајте и:Tragedija kod Aleksinca: Nepokretni Bojan poginuo u požaru, njegova slepa majka se nagutala dima (FOTO)- Највероватније је узрок био опушак од цигарета, или ватра од шпорета, нема шта друго. Бојан је био на штакама, једва се кретао, вероватно није успео да побегне од ватрене стихије. Брзо су дошли и ватрогасци, али узалуд. Његова мајка је са лакшим повредама пребачена на Хирургију у Алексинцу. Како нам је потврђено у овој установи, она се само нагутала дима и није у животној опасности.

У полицији наводе да се узрок ове несреће, која се догодила јутрос, још утврђује. Пожар је локализован, али је кућа у потпуности изгорела. О случају је обавештено надлежно тужилаштво.

Бојан Ђорђевић