ПАЦИЈЕНТ Специјалне боленице за плућне болести "Озрен", недалеко од Сокобање, Р. С. (69), убио се данас у просторијама те медицинске установе тако што је искасапио себе по стомаку, највероватније ножем.


- Чуо сам неку буку и изашао из собе - прича нам Бранко Ђурић (67). - Видео сам како Р. С. бежи низ ходник и виче како жели да иде кући. Био је толико узнемирен да медицинске сестре нису могле да га савладају. Све време је викао како је боље да га пусте или ће се убити.


Бука је пробудила и Братислава Беговиића (83). Он је изашао из своје собе и видео метеж у ходнику.


Прочитајте још - Прошао кроз црвено, па аутом налетео на МАЈКУ и ТРОЈЕ ДЕЦЕ: Ово је "рено" којим је помахнитали возач изазвао удес на Ади Циганлији (ФОТО)


- Р. С. је ударао сестре, а ја сам пришао и помогао сам им да га савладају - каже нам Беговић. - Медицинско особље га је сместило у колица и одвело га у његову собу.


Међутим, када су сви помислили да се ситуација смирила, Р. С. је изашао у ходник и, по речима једног очевица, у руци је држао оштар предмет и узвикнуо: "Сад ћу да се убијем!"


- Нисам могао да верујем шта се догађа - испричао нам је један од пацијената.


- Р. С. је почео себе тим оштрим предметом да убада по телу, а затим је пао на под.


Повређени Р. С. тада је још давао знаке живота. Како сазнајемо, он је хитно транспортован у болницу у Алексинцу, а затим и у Топоницу код Ниша, где је и преминуо.

Др Михајло Јовановић, директор Специјане болнице за плућне болести, каже, за "Новости", да је Р. С. по пријему најпре био упућен у психијатријску болницу у Топоницу код Ниша, где је закључено да је безопасан, наког чега је враћен у "Озрен".


Он додаје да је Р. С. по свему судећи данас имао акутни напад психозе, јер је претио медицинским сестрама и нападао их, а оне нису успеле да га спрече да повреди себе.