Нишлијка В. Д, мајка осмогодишњака којем је синоћ на финалу Купа Радивоја Кораћа за сада непозната особа разбила главу стакленом флашом, огорчена је овим хулиганским испадом који је могао да има тешке последице.


- Била сам против његовог одласка страхујући баш од овог што се десило, ни супруг није хтео да га води, али је синчић био упоран. Читав дан се умиљавао и покушавао да нас наговори да променимо одлуку. Синоћ око 8.20 сати супруг је кренуо у халу "Чаир" и у последњи час, ипак, одлучио да га поведе са собом. Како ми је казао, седели су на источној трибини, где се налази семафор, баш зато што је тамо мирно и, како је он мислио, безбедно. Рекао ми је да је синчић био много срећан што гледа утакмицу те да је заједно са једним дететом навијао.


Како каже, дечак није био свестан шта се догодило док није потекла крв из његове косице.

- Пар минута пре краја утакмице, видео је да је нешто пролетело поред њих и да је чуо да дете каже: "Ух, што ме уби!" Није ни заплакао, није био свестан колико је повређен, јер због дуге и густе косе, крв није одмах потекла. Тек када се почешао по главици и видео да крвари, почео је да плаче. Супруг га је изнео до ходника где га је преузела Хитна помоћ – прича забринута жена.

Каже да је дете на срећу прошло само са лаким повредама.


- То је мала стаклена флаша, од 0.25 литара, али је ипак била подесна да нанесе и теже повреде. Не смем да замислим шта би било да га је погодила у око. Овако, прошао је са три копчице на глави и пуштен је кући. Сад ћемо га одвести на контролу код лекара, можда ће бити потребно да прими вакцину против тетануса – наводи дечакова мајка.


Коментаришући иницидент, она истиче да зна да су већина оних који одлазе на утакмице људи на свом месту, али да има и хулигана које није брига ни за кога па ни за децу.


- Због таквих људи, децу не треба водити на утакмице. Ми смо му услишили жељу и ево шта се десило. Срећа је што је на овоме остало - закључује В. Д.


Полиција је обавештена о овом догађају, али су мале могућности да се идентификује особа која је бацила флашицу, с обзиром на велики број навијача који су синоћ били на трибинама.


Пре три године, такође на финалу Купа Радивоја Кораћа, тешко је повређен тадашњи члан Скупштине Кошаркашког савета Србије Миодраг Радовић, који је бакљом погођен у око.


(telegraf.rs)