“Сигурна сам да се није убио”: Мајка добила поруку од Игора два сата пре него што је погинуо у Лондону

Novosti Online

15. 02. 2020. у 22:14

“Сигурна сам да се није убио”: Мајка добила поруку од Игора два сата пре него што је погинуо у Лондону
Девојка из Литваније, коју полиција сумњичи за смрт младића из Суботице је дипломирана кибернетичарка и откад су се упознали, прича Игорова мајка, била му је подршка и помагала му је
Игор М. (33) из Суботице, успешни менаџер у једном лондонском хотелу, који је преминуо након пада са шестог спрата зграде у којој је живео, највероватније је убијен. За његову смрт осумњичена је његова девојка (28) из Литваније са којом је био у вези више од две године и са њом је живео у гарсоњери на шестом спрату.

Након пада младић је на месту остао мртав, а убрзо је на место трагедије сишла и девојка. Сведоци су рекли, како пишу британски медији, да је почела да вришти. Убрзо је ухапшена и сумњичи се да је умешана у убиство.

Прочитајте још: "Не знам како је погинуо мој син, ни да ли ћу ићи по његово тело, чекам позив нашег конзулата": Мајка Суботичанина који је настрадао у Лондону

Игор је у Лондон отишао пре пет година где је и упознао Литванку. Његова мајка испричала је да је смрт њеног сина породична трагедија о којој не би требало писати као што чине поједини медији, а за "Блиц" је рекла да је у контакту са Амбасадом Србије у Лондону и да очекује да буде обавештена када ће моћи да крене по тело сина. Међутим, тешку трагедију која је задесила прати низ тешкоћа са којима не зна како да се избори.

Последњи пут са сином је била у контакту на дан његове смрти, у среду после подне. Питала га је зашто јој се не јавља и он јој је у 13.15 сати написао "Ускоро те зовем." Два сата касније био је мртав.

- Мој син је био успешан менаџер у хотелу. и његова девојка је радила исти посао, али нису били ривали. Била је лествицу изнад њега. Имали су складну везу, али шта се тачно догодило између њих то само они знају. Игор је био дипломирани инжењер пословне информатике. Живео је у Суботици, у Београду је завршио факултет, а после тога је једино могао да ради за плату од 27.000 динара. Пре одласка је имао девојку са којом је желео да оснује породицу, да имају дете, међутим, то није било могуће у условима у којима живимо у Србији – прича Игорова мајка и додаје да је одласком започео нови живот по коме се чинило да ће далеко догурати јер је био сјајан човек.

Девојка из Литваније, коју полиција сумњичи за смрт младића из Суботице је дипломирана кибернетичарка и откад су се упознали, прича Игорова мајка, била му је подршка и помагала му је јер је дуже од њега боравила у иностранству и радила посао менаџера.

- Сваке године је долазила са њим у Србију, ишли су на славу код деде у Крагујевац. Важили су за јако успешне менаџере. Син је имао успон у каријери и дивну репутацију. Не знам шта се догодило, али сам сигурна да се мој син није убио као што поједини медији спекулишу. Уосталом, што би ухапсили девојку да је у питању самоубиство, али то ће истрага показати. Донели су ми допис у којем се кратко наводи опис смрти и догађаја и потписала сам да ћу, када дозволи полиција у Лондону, отићи да преузмем тело, да га доведем кући и сахраним - прича за београдски лист неутешна мајка.

Трошкови које ће морати сама да плати да би допремила тело сина већи су од 6.000 евра, али то није све.

- Моје дете је жртва, али о њему као држављанину Србије који је настрадао у Лондону сада једино морам ја да бринем. Наравно, он је мој син, али ја имам 35.000 динара пензију. Чекам да ми полиција да зелено светло да би могла да узмем његове личне ствари. Енглеска мора да ми дозволи да уђем у тај стан. Још јуче је његов телефон звонио када сам звала и по мени то значи да полиција још ништа није однела из стана. Вероватно је процедура у току – рекла је мајка.

У допису који јој је прочитан наведено је да је њен син пао са шестог спрата, да се сумња да је у питању убиство због чега је девојка приведена. Остало она сазнаје из медија.

- Сам пад мог сина нико није видео. Верујте да нисам свесна свега, још ми није дошло до мозга. Вероватно ћу схватити тек када будем преузела тело. Ја сам у целој причи споредна, али као мајка постављам питање како ћу прикупити више од 6.000 евра. Којим новцем обичан грађанин може довести своје несрећно страдало дете у ковчегу? – наставља несрећна жена кроз сузе.

Не може да преболи да је за пет година само два пута годишње могла да види своје дете и да га сада мора кући вратити мртвог.

Она додаје да је Игор био јединац и да је рано остао без оца.

- Имала сам само једног јединог сина. То значи да сам га 33 године водила самог, јер је његов отац у 34. години умро. Дете ми је убијено, јер је отишло за бољим животом – каже мајка.

(blic.rs)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Bojan

16.02.2020. 00:01

Tuga do neba, saucesce jadnoj majci ciji je sin otisao iz svoje zemlje kao i vecina mladih koji nemaju kako da zarade u ovoj nasoj Srbiji

fanija

16.02.2020. 01:40

Tužno, pretužno...Iskreno saučešće, gospodjo, reči su tu preslabe da bi išta. rekle.

Дане

16.02.2020. 05:26

Zavisi od hotela gde je radio ,da li su voljni da plate troskove posle pogibije uposlenog. Neki to placaju ,a neki ne kao i da nije radio.Takodjer i banke dozvole da se ustedjevina stradalog dozvoli za troskove. Krajnjem slucaju Srbija mora platiti za svoje drzavljane.

Paja iz Gaja

16.02.2020. 09:33

@Дане - Naravno da Republika Srbija mora da plati ovoj sirotoj majci troškove. Kada su mogli da daju milion dolara bogatom, osionom jevrejinu na ime odštete i milion evra za spaljeni Notr Dam!