Непозната особа која је у четвртак убила Новљанина Шћепана Рогановића код Канли куле у Херцег Новом пресрела је младића и прво пуцала у њега са предње стране, а када је пао пуцала му је и у главу.

Очевици су испричали инспекторима да се убица кретао великом брзином и да нису много видели. Полиција сумња да је нападач Рогановића прво погодио једним хицем из пиштоља док се несрећни младић спуштао низ степенице. Када је рањен пао на плочник, убица је из трка испалио још неколико хитаца у њега, и то у тело и главу, пише Дан.

Према незваничним информацијама, Новљанин је покушао да побегне, али га је хитац из ватреног оружја оборио. Истражитељи сумњају да је убица имао помагаче који су помогли да побегне након што је извршио злочин, а наводно је био и маскиран.

Иако није повезиван са ратом которских кланова, истражитељи ће испитати да ли је ликвидација Рогановића наставак обрачуна „шкаљараца” и „кавчана“, пише Дан.


Убијени Новљанин је брат од стрица Владимира Рогановића, који је 21. децембра 2018. убијену Бечу, а у евиденцијама полиције био је означен као особа блиска „кавачком клану“. Са њим је тада био Никшићанин Стефан Вилотијевић (22), који је тешко рањен у тој пуцњави. Рогановић је четрнаест дана пре убиства напустио спушки затвор. Сумња се да су организатори убиства пратили његово кретање.

Због наводне повезаности са истим криминалним кланом и Шћепанов брат Душко Рогановић нашао се на мети у априлу 2017. године, када је тешко рањен у експлозији. Још непозната лица тада су активирала експлозив постављен испод његовог возила. Он је раније демантовао наводе медија и полиције да је близак криминалном клану.


Шћепанов и Душков отац Нико Рогановић убијен је 26. јула 2017. године у Херцег Новом. Он је праћен док се враћао из локала који је држао. Три непознате особе пришле су његовом возилу и у његовом правцу испалиле више хитаца. И та ликвидација је од стране полиције окарактерисана као наставак рата „шкаљарског” и „кавачког” клана.

Душко Рогановић је у ранијем обраћању медијима навео да се његовом брату црта мета. Полиција још није пронашла осумњичене за убиство Ника Рогановића и за покушај убиства Душка Рогановића. Још се не зна ни ко је налогодавац и извршилац убиства Владимира Рогановића.