ЗАГРЕБ - ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

ДОК је полиција у Хрватској трагала за несталим српским куваром Дејаном Маркусом, словеначка полиција саопштила је како је због шверца дроге завршио у затвору. Из Словеније је само стигла штура вест да су криминалисти из Полицијске управе Марибор ухапсили Маркуса, којем прети казна од једне до 10 година затвора. Суд у Птују му је након тога одредио притвор, а полиција је открила да је реч о шверцу 2,86 килограма забрањене дроге.

Драма са куваром који је имао звездане тренутке, али и пропаст ресторана и фирми које је отворио у Загребу, где се из Београда преселио пре осам година, почела је прошле седмице, када је станодавки рекао да иде на пут и потом се више никоме није јавио. Његова сестра Јелена Маркус Вучковић пријавила је полицији у загребачком кварту Трешњевка братов нестанак. За Маркусов "Сервус", први хрватски бутик ручно рађених кнедли, у центру Загреба, није било великог занимања. Није боље прошла ни винотека, такође у центру града, па је убрзо уследио стечај две фирме које је кувар отворио у Хрватској.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пронађен познати СРПСКИ кувар који је НЕСТАО у Хрватској

Шта је натерало бившу звезду кулинарске емисије емитоване у Србији "Кувати срцем" да у аутомобил, истог дана када је 7. фебруара објављено да је нестао, укрца три литра амфетамина у боцама које подсећају на флаше зејтина и упути се из Загреба према словеначкој граници, нико у овом часу не зна. Словеначки цариници су извршили претрес аутомобила, јер су можда имали неку дојаву, а Маркусу су одмах на руке стављене лисице. Остале су многобројне теорије да је шверцом дроге покушао да дође до пара како би подмирио дугове, а његова сестра сада у Словенији тражи истину о братовим неделима. Због чега сво то време нису обавештени чланови породице, и зашто се из затвора ни сам Маркус њима није јавио, остаје енигма.