За воланом аутобуса на линији 45, који је јуче ујутру у Земуну услед судара са аутомобилом налетео на аутобус којим је управљао настрадали возач Бојан Пераћ (31), био је Бојанов инструктор Драгомир Ж. (52) који га је практично учио да вози. Њих двојица су у претходној фирми радили заједно.

Несрећа се догодила на углу Тршћанске улице и Цара Душана у Земуну у раним јутарњим часовима, када је аутомобил марке "пежо" којим је управљао Адам Р. (21) најпре ударио у "четрдесетпетицу". Од силине ударца, аутобус је налетео на "петнаестицу" којом је управљао Пераћ.

Пераћ је задобио толико тешке повреде да је издахнуо на лицу места, док су други возач аутобуса Драгомир Ж. (52), једна путница и Адам Р. (21), возач "пежоа", повређени. Адам је убрзо након лекарског прегледа приведен и код њега је пронађена кесица марихуане. Такође је утврђено да је са пробном возачком дозволом возио у недозвољено време.


Стравична несрећа потресла је јуче целу Србију, посебно ако се узму у обзир младе године возача Пераћа, а оно што је ову трагедију учинило још језивијом јесте то да је возач аутобуса на линији 45, који је налетео на Пераћово возило, управљао његов инструктор.

Њих двојица се познају још из дана када је Пераћ радио код приватног превозника.

Иначе, Бојан Пераћ радио је као возач у ГСП "Београд" тек две године, а само неколико минута пре несреће кренуо је из гараже у Земуну, без путника. Завршио је Хемијско-прехрамбену технолошку средњу школу у Београду, за пекара.


У Земуну је живео са братом и мајком којој је након што су јој саопштили трагичну вест позлило. Бојанов отац ради у Немачкој али је чим је чуо вест да му је дете настрадало кренуо пут Србије.

Адаму Р. је одређено задржавање и он ће, уз кривичну пријаву, због постојања основа сумње да је изавршио кривично дело тешко дело притив безбедности јавног саобраћаја, бити приведен надлежном тужилаштву.