Ханка Палдум је једна од најпознатијих певачица из Босне и Херцеговине за коју многи кажу да пева као славуј.

Током младости Ханка је била је члан хора и учествовала је на школским представама, најчешће певајући севдалинке. Брат Смаил јој је помогао да оде на аудицију у КУД-у „Братство“ тако што су се искрали кроз прозор.

Певачица је важила за једну од најлепших девојака у граду па је имала много удварача. Њен први момак је и њен супруг Мурадиф који ју је освојио лепим манирима. Венчали су се, али почетком деведесетих уследио је развод, јер како су медији тада преносили, у њему није више налазила подршку коју је раније имала.

Након развода, певачица се посветила послу и заљубила се у београдског фудбалског тренера, Миладина Живадиновића. Он ју је пратио на концерте, путовали су заједно у Кувајт, а како су тада брујали, он ју је и запросио. Певачица је наводно одбила да се уда за њега па су убрзо раскинули.

Син Мирза је доживео саобраћајку након које је завршио у затвору, а она није крила да јој је то јако тешко пало.

– Тешко ми је као што би било свакој мајци, али ту емоцију држим за себе. Многи моју несрећу злоупотребљавају, али се не осврћем на тако нешто. Мој син је добро, у једну руку, иако не може бити добро, зато што је у затвору – рекла је Ханка својевремено.

(Аваз.ба)