Како су "Новости" ексклузивно објавиле, Више јавно тужилаштво у Неготину подиигло је данас оптужницу против Давора Пернића (35), из села Јабуковац, и Маје Б. (25), из суседног Дупљана, због монструозног убиства Раје Казимировића (72), његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић (76) и сестричине Драгане Јозељић (53), на салашу у месту Веља Вратна, 7. августа прошле године.

Пернићу, који је признао злочин, на терет се ставља кривично дело тешког убиства, а против Маје Б. саучесништво у злочину, јер је, у наставку истраге, опушак цигарете, са њеним ДНК, пронађен на месту злочина. Ако се огласе кривим, њима прети казна и до - 40 година затвора, због свирепости приликом извршења монструозног злочина на салашу Казимировића!

Прочитајте још - МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ: Побио четворо комшија због 500 евра?!

Пернић је одмах признао злочин, али је касније променио исказ и устврдио да је све организовала Маја Б. јер су, наводно, Казимировићи имали пара. Тврдио је да има и доказе за то у свом мобилном телефону. Међутим, после преслушавања снимака разговора, које су мобилним телефоном, али и путем апликација са друштвених мрежа, вођени између Маје и Давора, ова жена је пуштена да се брани са слободе, јер ту нису пронађени чврсти докази, који би њу повезали са злочином

Петак, 14. фебруар, малтене је последњи датум за подизање оптужнице против Пернића. Јер, већ три дана касније, истиче шест месеци откако се Давор налази у истражном затвору. Ако се, дакле, до тог датума не би подигла оптужница, по закону, он би морао да буде пуштен да се брани са слободе!