МАЈДАНПЕК – Милан Н. (33), из мајданпечког села Рудна Глава, погинио је у четвртаккада је на њега, док је са братом од стрица ишао пешице у оближње село Близну, налетео И.З. (36) из суседног места Црнајка.


Према нашим сазнањима И.З.налетеоје на несрећног Милана, у тренутку док је возићи ауто марке ’’пассат’’, немачких регистарских таблица, претицао камион испред себе.


Милан Н. отац двоје деце, кренуо је из Рудне Главе у Близну са рођаком. У једном тренутку, из супротног правца, наишао је ’’пассат’’, који је претицао камион испред себе. За воланом тог аута био је И.З. из Црнајке, који је свом силином ударио у несрећног човека и одбацио га око педесетак метара даље, у њиву крај пута.


Рођак Милана Н. је одмах позвао полицију и Хитну помоћ, јер је несрећни човек још, упркос тешким повредама, давао знаке живота. Екипе органа реда и медицинског особља су убрзо стигле на лице места, а лекари су констатовали да човек из Рудне Главе има тешке повреде унутрашњих органа, опасне по живот, због чега је донета одлука да се хитно транспортује у Клиничко-болнички центар у Београду.


Међутим, већ код Кучева, Милан Н. је престао да даје знаке живота. Лекари су га реанимирали и успели да га, у том тренутку, спасу. Али, већ неколико километара даље, недалеко од Пожаревца, отац двоје деце је поново пао у кому. Због тога је одмах пребачен у Здравствени центар у том граду, где је, упркос напорима лекара, ипак подлегао повредама.


Како сазнајемо, против И.З. је поднета пријава због сумње да је починио тешко дело против безбедности саобраћаја, после чега му је одређен притвор до 48 сати. Њему је узета и крв на анализу, како би се установило да ли је у тренутку саобраћајне несреће био под утицајем алкохола.