Мушкарац (33), држављанин Србије, страдао је при паду са шестог спрата једне зграде у Лондону, а за његово убиство је, према писању британских медија, осумњичена девојка (28) и она је ухапшена. Да ли је и ухапшена девојка држављанка није за сада познато.

Према сазнањима "Дејли мејла", жена је виђена како плаче и вришти поред тела мушкрарца неколико тренутака након што је он пао са шестог спрата. Она је познавала жртву и ухапшена је због сумње да је убила 33-годишњег мушкрац чији идентитет није саопштен.

Трагедија се догодила јуче после подне у Северном Финчлију, насељу у северном делу Лондона. Осумњичена ће остати у притвору док полиција не утврди шта се догодило.

Сведоци су на месту догађаја видели осам или девет полицијских аутомобила, заједно са два или три возила хитне помоћи. Шокантој сцени присутвовало је неколико породица са децом која су се враћала из школе.

- Нисам видео како је пао, али видео сам га на земљи. Након отприлике једног минута, жена је сишла и почела да плаче и вришти, а неко ју је одвео до угла да јој помогне да се смири. Видео сам крв по плочнику. Некоме сам дао пешкир и он га је ставио преко тела. Нисам могао да спавам целе ноћи - рекао је Наик Мохамед (19), радник у оближњем фризерском салону.

Полиција је остала на месту несреће и чува улазна врата стамбеног блока.

- Службеници су у среду у 15.20 сати позвали полицијску станицу и рекли да је мушкарац преминуо на лицу места након пада са висине. Чека се идентификација жртве, али за сада се верује да је 33-годишњак пореклом из источне Европе, али живи у Финчлију. Полиција ће обавестити његову породицу о томе шта се догодило – рекао је портпарол полиције.

Он је додао да је 28-годишња девојка, која је била на лицу места, приведена због сумње да је умешана у убиство.

- Она је одведена у лондонску болницу где су јој саниране мање повреде, потом је пребачена у полицијску станицу на северу Лондона, где се и даље налази – додао је.

Верује се да је страдали мушкарац познавао девојку.

- Консултовани су службеници Специјалистичке команде за криминал. У овој фази истраге, смрт 33-годишњег мушкарца се третира као необјашњива – додао је он.

Полиција је позвала сведоке да јаве ако било шта знају о овом случају.

(Блиц.рс)