ОПЕРАТИВЦИ новосадске полиције и форензичари, и у четвртак ујутро су наставили увиђај на углу улица Алексе Шантића и Пушкинове, на месту где је у среду увече, из још неутврђених разлога експлодирао "порше кајен", у којем се у том тренутку налазио Слободан Милутиновић (34), познатији као Снајпер. Он је пуком срећом само лакше повређен, а делова возила је било на неколико метара од места експлозије.

Утврђује се и ко је и због чега под скупоцени аутомобил подметнуо експлозив. Истрага се води у неколико праваца, а не искључује се могућност да је експлозија уследила као упозорење, однедавном челнику новосадског ФК Кабел, који је одраније познат полицији. Истражује се да ли је и са ким и због чега био у сукобу.

Према незваничним сазнањима, експлозивна направа је била постављена у предњи део возила, а снажан прасак одјекнуо је у тренутку када је Милутиновић покренуо ауто, намеравјући да изађе са паркинга. У "поршеу" су се, наводно, активирали ваздушни јастуци, а он је испао напоље. Том приликом, задобио је повреду десног скочног зглоба, посекотину шаке и огуљотину на левом колену.

Против Милутиновића, како сазнајемо, полиција је поднела 15 кривичних пријава, између осталог за покушај убиства 2017. у Београду на стадиону у Хумској, када је претучен и тешко повређен Д. С. Осим за насилничко понашање на спортским приредбама, против овог Новосађанина писане су пријаве и због неовлашћеног поседовања оружја, трговине дрогом, наношења повреда, угрожавања сигурности.

И пре прексиноћне експлозије, аутомобили које је користио Милутиновић су били мета напада. Најпре је новембра 2013. запаљен џип "мерцедес" новосадских регистарских ознака који је био паркиран у Улици Косанчић Ивана. Скупоцена кола, регистрована на име његове тадашње девојке, Снајпер је користио на основу писаног овлашћења.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тужилац у петак подиже оптужнице, Давора терете за тешко убиство, девојку за помагање: Мају одао ДНК са опушка цигарете?Пет година касније, на паркингу у Криловој улици, у намерно изазваном пожару, изгорео је "волво XЦ 90", који је Милутиновић узео на лизинг. У јавности се тада спекулисало да би паљење аутомобила евентуално могло имати везе са тадашњим дешавањима у ФК Војводина, јер су неколико дана пре тога, поједини навијачи, чланови Скупштине клуба медијима проследили саопштење у којем су критиковали руководство, апелујући на остале навијаче да не дозволе урушавање клуба.


Слободан Милутиновић


ЕКСПЛОЗИВ ПОСТАВИО АМАТЕР?

ПРЕМА незваничним информацијама из истраге, експлозив је испод "поршеа" највероватније поставио неки аматер, јер је детонација оставила већи кратер на бетону него на аутомобилу. Бомба је највероватније активирана даљинским управљачем.