Тужилаштво тражи затвор, одбрана ослобађајућу пресуду: Одржане завршне речи у поступку за убиство навијача Рада Петра Арсића

С. Ј. М.

четвртак, 13. 02. 2020. у 23:15

Тужилаштво тражи затвор, одбрана ослобађајућу пресуду: Одржане завршне речи у поступку за убиство навијача Рада Петра Арсића

Кафић "3К"

Лаиновићев бранилац Жељко Грбовић нагласио је да је једино доказано да је Лаиновић био у близини догађаја, али не и да је у њему учествовао

ЗАМЕНИК вишег јавног тужиоца у Београду у четвртак је пред Вишим судом затражио да се Страхиња Ђанковић осуди због убиства Петра Арсића, навијача Рада, испред кафића "3К" на Видиковцу пре две године, не изјашњавајући се о висини казне. Првостепена пресуда биће изречена 24. фебруара.

У завршној речи, тужилац је затражио да се кривим огласе и Љубомир Лаиновић због помагања у убиству и Милош Миладиновић, коме се на терет такође ставља помагање, али и наношење лаких телесних повреда Арсићевом пријатељу Јовану Андријашевићу. Тужилац сматра да је њихова кривица доказана, тврдећи да је одбрана била срачуната на избегавање одговорности.

У четвртак је у судници био присутан само Ђанковић, који је доведен из притвора, док се другој двојици суди у одсуству. Он је рекао да није извршио кривично дело које му се ставља на терет. Његова бранилац Никола Ристовић тражио је ослобађајућу пресуду наводећи да нема доказа против његовог клијента:

- Једини очевидац је рекао да није видео ко је пуцао. Остали сведоци су посредни и такође нису видели извршиоца. У два ДНК вештачења ниједан траг, па ни на чаурама се не поклапа са Ђанковићем. Оружје није пронађено, а остало је спорно и шта се догодило.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тужилац у петак подиже оптужнице, Давора терете за тешко убиство, девојку за помагање: Мају одао ДНК са опушка цигарете?Лаиновићев бранилац Жељко Грбовић нагласио је да је једино доказано да је Лаиновић био у близини догађаја, али не и да је у њему учествовао. И Миладиновићев адвокат је навео да није тачно да је овај позвао Арсића да изађе напоље из кафића, нити да је ударио његовог пријатеља. Казао је да га Андријашевић није препознао као нападача, већ је рекао да га је ударио неко низак и дежменкасте грађе, што не одговара Миладиновићевом опису.


Петар Арсић


ПУЦЊИ ПОСЛЕ ПОЗДРАВА

ПЕТАР Арсић је убијен 28. фебруара 2018. године у вечерњим сатима. Према изјавама неких сведока, он је седео са Јованом Андријашевићем у кафићу, када је дошао Страхиња Ђанковић са тројицом пријатеља. Поздравио се са Арсићем и сео за суседни сто. После неколико минута изашли су напоље, а онда се чуо пуцањ.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације